COMPETITIEVERVOLG VOOR RIA WESTDORPE 1

COMPETITIEVERVOLG VOOR RIA WESTDORPE 1
VALT DEFINITIEF WEG

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari 2021 jongstleden, is het duidelijk geworden dat alle competities in de A-categorie definitief worden stilgelegd. Er blijft te weinig tijd over om de competities uit te spelen. Er zal dan, net als in het vorig seizoen, geen promotie of degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021-2022 zal gebaseerd worden op de indeling van het huidige seizoen 2020-2021. Voor deze teams in de A-categorie wordt in navolging van de B-categorie ook de KNVB Regio-cup aangeboden, zodra de coronamaatregelen dat toestaan. Dat is dus nog niet helemaal zeker.

Wat houdt deze Regio-cup nu eigenlijk in?? De KNVB wil voor de amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen. Oorspronkelijk was dit bedoeld voor de teams uit de B-categorie, maar teams uit de A-categorie kunnen zich nu ook hiervoor aanmelden. De startdatum en duur van de Regio-cup zijn uiteraard ook afhankelijk van het coronaverloop de komende weken. Zodra er meer bekend is over deze Regio-cup, dan horen jullie wel weer van mij.                     Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor COMPETITIEVERVOLG VOOR RIA WESTDORPE 1

10 APRIL ALS UITERSTE DATUM

KNVB STELT 10 APRIL ALS UITERSTE DATUM

VOOR HERVATTING AMATEURVOETBAL

De competities op de hoogste niveaus in het amateurvoetbal moeten uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april worden hervat. Lukt dat vanwege de beperkingen rondom het coronavirus niet, dan worden de competities niet meer uitgespeeld, zo heeft de KNVB op woensdag 3 februari 2021 bepaald. De voetbalbond besloot dinsdag al dat de competities van de lagere elftallen niet meer worden hervat. Die teams, uitkomend in de zogenaamde B-categorie, gaan zodra de overheid toelaat aan de slag in de Regio Cup: kleinschalige regionale toernooien voor amateurverenigingen, met korte reisafstanden. Het is de bedoeling dat de hoogste amateurteams, uitkomend in de A-categorie, één seizoenshelft gaan afmaken. In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag (eerdere wedstrijden zijn niet voor niets gespeeld) en dan zijn promotie en degradatie nog mogelijk. De KNVB stelt tevens dat teams in de aanloop naar 10 en 11 april vier tot vijf weken zonder beperkingen kunnen trainen om goed voorbereid aan de hervatting van de competitie te beginnen. Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is de uiterste startdatum van de competities in het speelweekend van 17 en 18 april 2021. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor deze ploegen een kortere voorbereidingsperiode van twee tot drie weken. Mocht uit de coronapersconferentie van 23 februari aanstaande blijken dat de maatregelen niet versoepeld kunnen worden, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet hervat! Laten we hopen dat het toch nog mogelijk wordt om voor alle teams wedstrijden te spelen, en als dat niet mag, dan moeten we ons er bij neerleggen, want ieders gezondheid gaat boven alles!!!

                                                                                                  Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor 10 APRIL ALS UITERSTE DATUM

Lockdown

LOCKDOWN WEER VERLENGD TOT 09-02-2021

In heel Nederland is de lockdown, die vanaf december 2020 gold, weer verlengd tot dinsdag 9 februari 2021. Voor veel mensen een bittere pil, maar de huidige ontwikkelingen rondom het virus vereisen een dergelijke verlenging. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor het amateurvoetbal. Eerst was er nog de hoop dat er misschien half januari 2021 weer kon worden gespeeld, maar dat scenario zit er niet meer in.

Veel amateurverenigingen kampen toch met problemen. Door de lange stop zeggen sommige leden hun lidmaatschap op en gaan zich oriënteren op een andere sport. De binding met hun club wordt toch minder. Spelers zijn nu vrij op de zaterdagen en zondagen. Menigeen zoekt iets anders om de weekenden door te komen.

Dit gebeurt vooral bij de lagere teams van een club. Op dit moment mogen seniorenteams slechts in groepjes van maximaal 2 personen trainen. Onderlinge wedstrijden spelen is bij deze seniorenteams niet toegestaan. De KNVB houdt er rekening mee, dat bij een eventuele hervatting van de competitie, de seniorenteams eerst enkele weken normaal in groepsverband moeten kunnen trainen. Het uitspelen van de volledige competities is zeker niet meer mogelijk. Eigenlijk blijven er nog maar 2 mogelijkheden over: a. alleen de eerste competitiehelft uitspelen, of b. de competitie opdelen in 2 poules van 7 ploegen, die dan ieder een hele competitie spelen. (12 duels).

Of dit ervan komt, zullen we moeten afwachten tot 9 februari 2021. Als het er dan toch niet van komt, zullen we naar alle waarschijnlijkheid toch moeten wachten tot september 2021 voordat er weer gespeeld kan worden. Jammer, zéér jammer, maar de gezondheid van iedereen gaat boven alles, ook boven voetbal!!!!

                                                                                                 Harry Brouns     

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Lockdown

HERVATTING COMPETITIE

HERVATTING COMPETITIE NAAR ALLE
   WAARSCHIJNLIJKHEID HALF JANUARI ’21!

Naar het zich laat aanzien begint de hervatting van de competitie bij de amateurs half januari 2021, direct ná de winterstop. Dat is althans de optie bij de KNVB, die de meeste kans maakt. Of er dan publiek aanwezig mag zijn is nog niet helemaal duidelijk. Half december 2020 valt hierover een beslissing. Als het mogelijk is, dan vervallen wel de bekercompetities en wordt er in juni 2021 doorgespeeld. De nacompetitie zal er dan niet zijn dit seizoen, waardoor voor een aantal competities de promotie/degradatieregeling aangepast moet worden. Bij dit scenario wilt men proberen om de competitie toch helemaal te laten uitspelen. Er zal dan mogelijk ook midweeks gespeeld moeten worden en ook tijdens het carnavalsweekend en tijdens de krokusvakantie.

Ook denkt men eventueel aan een dubbel programma tijdens het Paasfeest, namelijk op 3 en 5 april 2021. Laten we hopen dat dit allemaal doorgang zal kunnen vinden, want de spelers staan te trappelen om weer het veld in te mogen en wedstrijden te spelen. De ingelaste pauze duurde deze keer ook wel heel erg lang, maar wat nodig was moest gevolgd worden. Zoals het er nu uitziet, daalt het aantal besmettingen gestaag, maar het is de ene dag weer anders, dan de volgende dag. Er schijnt ook een vaccin in de maak, maar wanneer dat uitgeleverd kan worden is nog altijd onduidelijk. O, wat zou het weer gezellig en spannend worden bij het voetbal, wanneer deze pandemie eindelijk een stop kan worden toegeroepen. Daar hoopt iedereen op. De weekenden zullen weer een andere invulling krijgen, en daar zal menig liefhebber van de voetbalsport énorm blij mee zijn, waarbij ondergetekende zich volledig bij aansluit!!            Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor HERVATTING COMPETITIE

HET IS STIL AAN DE OVERKANT

     HET IS STIL AAN DE OVERKANT, MAAR OOK AAN

      DEZE KANT, EN ACHTER DE DOELEN, OVERAL!!!       

O, die corona toch! Alweer een afgebroken seizoen bij alle amateurclubs in alle districten. De rem is weer ingetrapt, net nu we eindelijk weer eens lekker bezig waren. Onze 1e selectie had uit 3 gespeelde wedstrijden 9 punten behaald, en stonden tot nu toe trots op een gedeelde 1e plaats, met 2 ploegen die ook uit 3 duels 9 punten hadden behaald, namelijk Hontenisse en Hoofdplaat. Voorlopig is de stop voorzien tot zondag 17 januari 2021. Ria Westdorpe zal dan een uitduel spelen tegen sv Oostburg.. Maar juich niet te vroeg, het zou best wel eens verlengd kunnen worden. Niets is meer zeker.

De velden raken in deze herfstperiode ook steeds meer onder de bladeren, en het is dat de doelen er nog staan, anders zou niets meer herinneren aan een voetbalveld. Veel voetbalfanaten moeten wegen vinden om de weekenden door te komen. Sommigen krijgen zelfs afkickverschijnselen. En het was ook spannend, iedere zondag een wedstrijd. Bij de KNVB zijn ze al bezig om manieren te verzinnen om de competities toch op de één of andere manier uit te laten spelen. Er wordt gedacht aan alle niet gespeelde wedstrijden op 0-0 te laten eindigen. Wat de werkelijke gedachte hierachter is, kan ik niet bevatten?? Ik denk dat we de tijd gewoon moeten uitzitten, en accepteren wat er allemaal nog verder op ons pad komt. Maar laten we één ding niet uit het oog verliezen: Gezondheid gaat boven alles! Verder wens ik iedereen prettige feestdagen en een goed 2021!!!           

Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor HET IS STIL AAN DE OVERKANT

Ria W. – AVC Aardenburg, zon. 11-10-2020

Nabeschouwing Ria W. – AVC Aardenburg, zon. 11-10-2020

Op zondag 11 oktober 2020 speelde Ria Westdorpe een thuiswedstrijd tegen AVC Aardenburg. De club uit Aardenburg speelde in het vorige seizoen 2019-2020 nog in de 5de klasse A van het zondagvoetbal district zuid 1. Dit seizoen hebben ze de 5de en 4de klasse van het zondagvoetbal gemixt, en de nieuwe 4de klasse A bestaat alleen nog maar uit Zeeuws-Vlaamse clubs. Voor beide teams was het vandaag het derde duel, dat ze zouden spelen. De wedstrijd begon om 14.30 uur en stond onder de leiding van dhr. C. van der Heijden. Onze ploeg had toch wel het grootste deel van de wedstrijd het overwicht. En dat kwam dan ook terug in de einduitslag van dit duel. Het werd na 90 minuten een royale overwinning voor de mannen uit Westdorpe: 6-0. Wie er gescoord hebben weet ik niet, maar de belangrijke 3 punten waren binnen!!!                                                                          Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Corn Boys-Hontenisse: 0-6, IJzendijke-Vogelwaarde: 1-2, Hulsterloo-Graauw: 2-3, en Koewacht-Breskens: 1-5. De wedstrijden: Oostburg-Hoofdplaat, Groede-Sluis, en SDO’63-Biervliet waren allemaal afgelast!

De stand na vandaag is nu als volgt:

Ria Westdorpe 3-9 (+9) Vogelwaarde 4-4
Hoofdplaat 3-9 (+7) Groede 2-3
Graauw 4-9 Sluis 3-3
Hontenisse 2-6 Aardenburg 3-3
Oostburg 2-6 Koewacht 4-2
Breskens 3-6 IJzendijke 4-1
Hulsterloo 4-6 SDO’63 3-0
Biervliet 3-5 Corn Boys 3-0
Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Ria W. – AVC Aardenburg, zon. 11-10-2020

Ria W. – Aardenburg, zondag 11-10-2020

Voorbeschouwing Ria W. – Aardenburg, zondag 11-10-2020

Op zondag 11 oktober 2020 speelt Ria Westdorpe een thuiswedstrijd tegen AVC Aardenburg. Deze club speelde de afgelopen 4 seizoenen nog in de 5de klasse van het zondagvoetbal, maar sinds dit seizoen weer in de 4de klasse. Ze hebben tot nu toe 2 duels afgewerkt en 3 punten behaald. Ria Westdorpe heeft ook 2 wedstrijden gespeeld, maar onze club heeft al 6 punten behaald. Afgelopen zondag 4 oktober zou AVC Aardenburg hebben moeten aantreden tegen Groede, maar die wedstrijd werd afgelast. Ria Westdorpe moest op die zondag aantreden, uit tegen vv Breskens, maar ook dat duel werd afgelast. In de huidige stand staat Ria Westdorpe op de 4de plaats, met 6 punten uit 2 duels. AVC Aardenburg staat op de 10de plek, met 3 punten uit 2 wedstrijden. Ria Westdorpe zou in staat moeten zijn om dit duel winnend af te sluiten, maar de regel is: de bal is rond, en je weet nooit hoe een wedstrijd afloopt! Ik wens de gehele selectie en de technische staf van Ria Westdorpe veel succes met hun missie tegen AVC Aardenburg op zondag 11 oktober aanstaande!                   Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Ria W. – Aardenburg, zondag 11-10-2020