GÉÉN REGIOCUP!!!

KOGEL EINDELIJK DOOR DE KERK:

DIT SEIZOEN GÉÉN REGIOCUP!!!

Eindelijk is er duidelijkheid over de Regiocup! Die gaat dit seizoen niet meer door. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet als team trainen, alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen veldonderhoud nodig is. Zodra de coronabeperkingen het toelaten, kunnen verenigingen onderling oefenwedstrijden organiseren. Dit alles volgens Jan Dirk van der Zee, Directeur-bestuurder amateurvoetbal van de KNVB. Dus waar lang naar werd uitgekeken, kan jammer genoeg geen doorgang vinden. Het idee was om een aantal teams per regio onder te brengen in een poule, zodat de clubs toch nog voor de zomervakantie enkele duels zouden kunnen spelen. Maar ondanks het feit dat er al vele mensen zijn ingeënt tegen het virus, was het, gezien de stand van zaken betreffende het aantal besmettingen nog niet verantwoord om die poulewedstrijden te spelen. Daarom heeft de KNVB de knoop nu definitief doorgehakt, en besloten dat de Regiocup dit seizoen niet meer doorgang kan vinden. Jammer voor de spelers van vele clubs in Nederland, die lang de hoop hadden dat er nog wel gespeeld zou kunnen worden. Nu kan de focus volledig worden gelegd op de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2021-2022, dat hopelijk begin september 2021 kan beginnen met enkele bekerwedstrijden.

                                                                                                  Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor GÉÉN REGIOCUP!!!

REGIOCUP UITERST ONZEKER!!!

Het is nog zéér onduidelijk of de Regiocup, door de KNVB in het leven geroepen nadat de competities door het coronavirus werden stilgelegd, wel door kan gaan. Door de verlenging van de coronamaatregelen is niet duidelijk wanneer gestart kan worden met het ‘toernooi’. Door de Regiocup in het zaalvoetbal is in ieder geval een streep gezet. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de Regiocup in het veldvoetbal. Volgens het ‘openingsplan’ van het kabinet mogen volwassenen van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. De KNVB is met de overheid in gesprek of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld. De voor vrijdag 16 april aangekondigde bekendmaking van de poule-indeling van de Regiocup werd vanwege de nieuwe ontwikkelingen in elk geval uitgesteld. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “ Voor ons en onze achterban is het ‘openingsplan’ nog niet op alle onderdelen helder. Dat wordt nu nader onderzocht. Terrassen en detailhandel gaan in elk geval met de eerste versoepelingen mee, de sport moet dan nog twee weken wachten. Terwijl sporten juist bijdraagt aan de gezondheid en weerstand. Bovendien vinden besmettingen niet of nauwelijks in de buitenlucht plaats, wat nog meer pleit voor de buitensport en het voetbal. Toch mogen honderdduizenden amateurvoetballers al een halfjaar (!) geen partijtje spelen. Het verenigingsleven staat stil, de helft van alle kinderen is minder gaan bewegen en volwassenen zijn kilo’s aangekomen, een duidelijk signaal dat ze minder gezond zijn gaan leven. Bewegen is geen luxe, maar een noodzaak!!”.

We zullen toch weer moeten wachten tot de volgende persconferentie van het kabinet, en dan maar hopen op positiever nieuws. Maar de laatste ontwikkelingen bieden, realistisch gezien, weinig hoop. Dan hoor je dit, en dan hoor je weer wat anders. Het verandert constant.  Gaat de Regiocup definitief niet meer door, dan rest niets anders, dan ons te richten op het komende seizoen 2021-2022.             Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor REGIOCUP UITERST ONZEKER!!!

COMPETITIEVERVOLG VOOR RIA WESTDORPE 1

COMPETITIEVERVOLG VOOR RIA WESTDORPE 1
VALT DEFINITIEF WEG

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari 2021 jongstleden, is het duidelijk geworden dat alle competities in de A-categorie definitief worden stilgelegd. Er blijft te weinig tijd over om de competities uit te spelen. Er zal dan, net als in het vorig seizoen, geen promotie of degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021-2022 zal gebaseerd worden op de indeling van het huidige seizoen 2020-2021. Voor deze teams in de A-categorie wordt in navolging van de B-categorie ook de KNVB Regio-cup aangeboden, zodra de coronamaatregelen dat toestaan. Dat is dus nog niet helemaal zeker.

Wat houdt deze Regio-cup nu eigenlijk in?? De KNVB wil voor de amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen. Oorspronkelijk was dit bedoeld voor de teams uit de B-categorie, maar teams uit de A-categorie kunnen zich nu ook hiervoor aanmelden. De startdatum en duur van de Regio-cup zijn uiteraard ook afhankelijk van het coronaverloop de komende weken. Zodra er meer bekend is over deze Regio-cup, dan horen jullie wel weer van mij.                     Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor COMPETITIEVERVOLG VOOR RIA WESTDORPE 1

10 APRIL ALS UITERSTE DATUM

KNVB STELT 10 APRIL ALS UITERSTE DATUM

VOOR HERVATTING AMATEURVOETBAL

De competities op de hoogste niveaus in het amateurvoetbal moeten uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april worden hervat. Lukt dat vanwege de beperkingen rondom het coronavirus niet, dan worden de competities niet meer uitgespeeld, zo heeft de KNVB op woensdag 3 februari 2021 bepaald. De voetbalbond besloot dinsdag al dat de competities van de lagere elftallen niet meer worden hervat. Die teams, uitkomend in de zogenaamde B-categorie, gaan zodra de overheid toelaat aan de slag in de Regio Cup: kleinschalige regionale toernooien voor amateurverenigingen, met korte reisafstanden. Het is de bedoeling dat de hoogste amateurteams, uitkomend in de A-categorie, één seizoenshelft gaan afmaken. In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag (eerdere wedstrijden zijn niet voor niets gespeeld) en dan zijn promotie en degradatie nog mogelijk. De KNVB stelt tevens dat teams in de aanloop naar 10 en 11 april vier tot vijf weken zonder beperkingen kunnen trainen om goed voorbereid aan de hervatting van de competitie te beginnen. Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is de uiterste startdatum van de competities in het speelweekend van 17 en 18 april 2021. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor deze ploegen een kortere voorbereidingsperiode van twee tot drie weken. Mocht uit de coronapersconferentie van 23 februari aanstaande blijken dat de maatregelen niet versoepeld kunnen worden, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet hervat! Laten we hopen dat het toch nog mogelijk wordt om voor alle teams wedstrijden te spelen, en als dat niet mag, dan moeten we ons er bij neerleggen, want ieders gezondheid gaat boven alles!!!

                                                                                                  Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor 10 APRIL ALS UITERSTE DATUM

Lockdown

LOCKDOWN WEER VERLENGD TOT 09-02-2021

In heel Nederland is de lockdown, die vanaf december 2020 gold, weer verlengd tot dinsdag 9 februari 2021. Voor veel mensen een bittere pil, maar de huidige ontwikkelingen rondom het virus vereisen een dergelijke verlenging. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor het amateurvoetbal. Eerst was er nog de hoop dat er misschien half januari 2021 weer kon worden gespeeld, maar dat scenario zit er niet meer in.

Veel amateurverenigingen kampen toch met problemen. Door de lange stop zeggen sommige leden hun lidmaatschap op en gaan zich oriënteren op een andere sport. De binding met hun club wordt toch minder. Spelers zijn nu vrij op de zaterdagen en zondagen. Menigeen zoekt iets anders om de weekenden door te komen.

Dit gebeurt vooral bij de lagere teams van een club. Op dit moment mogen seniorenteams slechts in groepjes van maximaal 2 personen trainen. Onderlinge wedstrijden spelen is bij deze seniorenteams niet toegestaan. De KNVB houdt er rekening mee, dat bij een eventuele hervatting van de competitie, de seniorenteams eerst enkele weken normaal in groepsverband moeten kunnen trainen. Het uitspelen van de volledige competities is zeker niet meer mogelijk. Eigenlijk blijven er nog maar 2 mogelijkheden over: a. alleen de eerste competitiehelft uitspelen, of b. de competitie opdelen in 2 poules van 7 ploegen, die dan ieder een hele competitie spelen. (12 duels).

Of dit ervan komt, zullen we moeten afwachten tot 9 februari 2021. Als het er dan toch niet van komt, zullen we naar alle waarschijnlijkheid toch moeten wachten tot september 2021 voordat er weer gespeeld kan worden. Jammer, zéér jammer, maar de gezondheid van iedereen gaat boven alles, ook boven voetbal!!!!

                                                                                                 Harry Brouns     

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Lockdown

HERVATTING COMPETITIE

HERVATTING COMPETITIE NAAR ALLE
   WAARSCHIJNLIJKHEID HALF JANUARI ’21!

Naar het zich laat aanzien begint de hervatting van de competitie bij de amateurs half januari 2021, direct ná de winterstop. Dat is althans de optie bij de KNVB, die de meeste kans maakt. Of er dan publiek aanwezig mag zijn is nog niet helemaal duidelijk. Half december 2020 valt hierover een beslissing. Als het mogelijk is, dan vervallen wel de bekercompetities en wordt er in juni 2021 doorgespeeld. De nacompetitie zal er dan niet zijn dit seizoen, waardoor voor een aantal competities de promotie/degradatieregeling aangepast moet worden. Bij dit scenario wilt men proberen om de competitie toch helemaal te laten uitspelen. Er zal dan mogelijk ook midweeks gespeeld moeten worden en ook tijdens het carnavalsweekend en tijdens de krokusvakantie.

Ook denkt men eventueel aan een dubbel programma tijdens het Paasfeest, namelijk op 3 en 5 april 2021. Laten we hopen dat dit allemaal doorgang zal kunnen vinden, want de spelers staan te trappelen om weer het veld in te mogen en wedstrijden te spelen. De ingelaste pauze duurde deze keer ook wel heel erg lang, maar wat nodig was moest gevolgd worden. Zoals het er nu uitziet, daalt het aantal besmettingen gestaag, maar het is de ene dag weer anders, dan de volgende dag. Er schijnt ook een vaccin in de maak, maar wanneer dat uitgeleverd kan worden is nog altijd onduidelijk. O, wat zou het weer gezellig en spannend worden bij het voetbal, wanneer deze pandemie eindelijk een stop kan worden toegeroepen. Daar hoopt iedereen op. De weekenden zullen weer een andere invulling krijgen, en daar zal menig liefhebber van de voetbalsport énorm blij mee zijn, waarbij ondergetekende zich volledig bij aansluit!!            Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor HERVATTING COMPETITIE

HET IS STIL AAN DE OVERKANT

     HET IS STIL AAN DE OVERKANT, MAAR OOK AAN

      DEZE KANT, EN ACHTER DE DOELEN, OVERAL!!!       

O, die corona toch! Alweer een afgebroken seizoen bij alle amateurclubs in alle districten. De rem is weer ingetrapt, net nu we eindelijk weer eens lekker bezig waren. Onze 1e selectie had uit 3 gespeelde wedstrijden 9 punten behaald, en stonden tot nu toe trots op een gedeelde 1e plaats, met 2 ploegen die ook uit 3 duels 9 punten hadden behaald, namelijk Hontenisse en Hoofdplaat. Voorlopig is de stop voorzien tot zondag 17 januari 2021. Ria Westdorpe zal dan een uitduel spelen tegen sv Oostburg.. Maar juich niet te vroeg, het zou best wel eens verlengd kunnen worden. Niets is meer zeker.

De velden raken in deze herfstperiode ook steeds meer onder de bladeren, en het is dat de doelen er nog staan, anders zou niets meer herinneren aan een voetbalveld. Veel voetbalfanaten moeten wegen vinden om de weekenden door te komen. Sommigen krijgen zelfs afkickverschijnselen. En het was ook spannend, iedere zondag een wedstrijd. Bij de KNVB zijn ze al bezig om manieren te verzinnen om de competities toch op de één of andere manier uit te laten spelen. Er wordt gedacht aan alle niet gespeelde wedstrijden op 0-0 te laten eindigen. Wat de werkelijke gedachte hierachter is, kan ik niet bevatten?? Ik denk dat we de tijd gewoon moeten uitzitten, en accepteren wat er allemaal nog verder op ons pad komt. Maar laten we één ding niet uit het oog verliezen: Gezondheid gaat boven alles! Verder wens ik iedereen prettige feestdagen en een goed 2021!!!           

Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor HET IS STIL AAN DE OVERKANT