HERVATTING COMPETITIE

HERVATTING COMPETITIE NAAR ALLE
   WAARSCHIJNLIJKHEID HALF JANUARI ’21!

Naar het zich laat aanzien begint de hervatting van de competitie bij de amateurs half januari 2021, direct ná de winterstop. Dat is althans de optie bij de KNVB, die de meeste kans maakt. Of er dan publiek aanwezig mag zijn is nog niet helemaal duidelijk. Half december 2020 valt hierover een beslissing. Als het mogelijk is, dan vervallen wel de bekercompetities en wordt er in juni 2021 doorgespeeld. De nacompetitie zal er dan niet zijn dit seizoen, waardoor voor een aantal competities de promotie/degradatieregeling aangepast moet worden. Bij dit scenario wilt men proberen om de competitie toch helemaal te laten uitspelen. Er zal dan mogelijk ook midweeks gespeeld moeten worden en ook tijdens het carnavalsweekend en tijdens de krokusvakantie.

Ook denkt men eventueel aan een dubbel programma tijdens het Paasfeest, namelijk op 3 en 5 april 2021. Laten we hopen dat dit allemaal doorgang zal kunnen vinden, want de spelers staan te trappelen om weer het veld in te mogen en wedstrijden te spelen. De ingelaste pauze duurde deze keer ook wel heel erg lang, maar wat nodig was moest gevolgd worden. Zoals het er nu uitziet, daalt het aantal besmettingen gestaag, maar het is de ene dag weer anders, dan de volgende dag. Er schijnt ook een vaccin in de maak, maar wanneer dat uitgeleverd kan worden is nog altijd onduidelijk. O, wat zou het weer gezellig en spannend worden bij het voetbal, wanneer deze pandemie eindelijk een stop kan worden toegeroepen. Daar hoopt iedereen op. De weekenden zullen weer een andere invulling krijgen, en daar zal menig liefhebber van de voetbalsport énorm blij mee zijn, waarbij ondergetekende zich volledig bij aansluit!!            Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor HERVATTING COMPETITIE

HET IS STIL AAN DE OVERKANT

     HET IS STIL AAN DE OVERKANT, MAAR OOK AAN

      DEZE KANT, EN ACHTER DE DOELEN, OVERAL!!!       

O, die corona toch! Alweer een afgebroken seizoen bij alle amateurclubs in alle districten. De rem is weer ingetrapt, net nu we eindelijk weer eens lekker bezig waren. Onze 1e selectie had uit 3 gespeelde wedstrijden 9 punten behaald, en stonden tot nu toe trots op een gedeelde 1e plaats, met 2 ploegen die ook uit 3 duels 9 punten hadden behaald, namelijk Hontenisse en Hoofdplaat. Voorlopig is de stop voorzien tot zondag 17 januari 2021. Ria Westdorpe zal dan een uitduel spelen tegen sv Oostburg.. Maar juich niet te vroeg, het zou best wel eens verlengd kunnen worden. Niets is meer zeker.

De velden raken in deze herfstperiode ook steeds meer onder de bladeren, en het is dat de doelen er nog staan, anders zou niets meer herinneren aan een voetbalveld. Veel voetbalfanaten moeten wegen vinden om de weekenden door te komen. Sommigen krijgen zelfs afkickverschijnselen. En het was ook spannend, iedere zondag een wedstrijd. Bij de KNVB zijn ze al bezig om manieren te verzinnen om de competities toch op de één of andere manier uit te laten spelen. Er wordt gedacht aan alle niet gespeelde wedstrijden op 0-0 te laten eindigen. Wat de werkelijke gedachte hierachter is, kan ik niet bevatten?? Ik denk dat we de tijd gewoon moeten uitzitten, en accepteren wat er allemaal nog verder op ons pad komt. Maar laten we één ding niet uit het oog verliezen: Gezondheid gaat boven alles! Verder wens ik iedereen prettige feestdagen en een goed 2021!!!           

Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor HET IS STIL AAN DE OVERKANT

Ria W. – AVC Aardenburg, zon. 11-10-2020

Nabeschouwing Ria W. – AVC Aardenburg, zon. 11-10-2020

Op zondag 11 oktober 2020 speelde Ria Westdorpe een thuiswedstrijd tegen AVC Aardenburg. De club uit Aardenburg speelde in het vorige seizoen 2019-2020 nog in de 5de klasse A van het zondagvoetbal district zuid 1. Dit seizoen hebben ze de 5de en 4de klasse van het zondagvoetbal gemixt, en de nieuwe 4de klasse A bestaat alleen nog maar uit Zeeuws-Vlaamse clubs. Voor beide teams was het vandaag het derde duel, dat ze zouden spelen. De wedstrijd begon om 14.30 uur en stond onder de leiding van dhr. C. van der Heijden. Onze ploeg had toch wel het grootste deel van de wedstrijd het overwicht. En dat kwam dan ook terug in de einduitslag van dit duel. Het werd na 90 minuten een royale overwinning voor de mannen uit Westdorpe: 6-0. Wie er gescoord hebben weet ik niet, maar de belangrijke 3 punten waren binnen!!!                                                                          Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Corn Boys-Hontenisse: 0-6, IJzendijke-Vogelwaarde: 1-2, Hulsterloo-Graauw: 2-3, en Koewacht-Breskens: 1-5. De wedstrijden: Oostburg-Hoofdplaat, Groede-Sluis, en SDO’63-Biervliet waren allemaal afgelast!

De stand na vandaag is nu als volgt:

Ria Westdorpe 3-9 (+9) Vogelwaarde 4-4
Hoofdplaat 3-9 (+7) Groede 2-3
Graauw 4-9 Sluis 3-3
Hontenisse 2-6 Aardenburg 3-3
Oostburg 2-6 Koewacht 4-2
Breskens 3-6 IJzendijke 4-1
Hulsterloo 4-6 SDO’63 3-0
Biervliet 3-5 Corn Boys 3-0
Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Ria W. – AVC Aardenburg, zon. 11-10-2020

Ria W. – Aardenburg, zondag 11-10-2020

Voorbeschouwing Ria W. – Aardenburg, zondag 11-10-2020

Op zondag 11 oktober 2020 speelt Ria Westdorpe een thuiswedstrijd tegen AVC Aardenburg. Deze club speelde de afgelopen 4 seizoenen nog in de 5de klasse van het zondagvoetbal, maar sinds dit seizoen weer in de 4de klasse. Ze hebben tot nu toe 2 duels afgewerkt en 3 punten behaald. Ria Westdorpe heeft ook 2 wedstrijden gespeeld, maar onze club heeft al 6 punten behaald. Afgelopen zondag 4 oktober zou AVC Aardenburg hebben moeten aantreden tegen Groede, maar die wedstrijd werd afgelast. Ria Westdorpe moest op die zondag aantreden, uit tegen vv Breskens, maar ook dat duel werd afgelast. In de huidige stand staat Ria Westdorpe op de 4de plaats, met 6 punten uit 2 duels. AVC Aardenburg staat op de 10de plek, met 3 punten uit 2 wedstrijden. Ria Westdorpe zou in staat moeten zijn om dit duel winnend af te sluiten, maar de regel is: de bal is rond, en je weet nooit hoe een wedstrijd afloopt! Ik wens de gehele selectie en de technische staf van Ria Westdorpe veel succes met hun missie tegen AVC Aardenburg op zondag 11 oktober aanstaande!                   Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Ria W. – Aardenburg, zondag 11-10-2020

VV BRESKENS – RIA WESTDORPE

VV BRESKENS – RIA WESTDORPE AFGELAST!!

Op zondag 4 oktober 2020 zou Ria Westdorpe een uitduel hebben moeten spelen, uit tegen vv Breskens. Maar door een vermoedelijk geval van corona in de selectie van vv Breskens, werd deze wedstrijd afgelast!! Hetzelfde lot trof de wedstrijd Hontenisse tegen Oostburg. Ook hier was corona de spelbreker. In deze 4de klasse A van het zondagvoetbal was er nog een wedstrijd afgelast, namelijk Aardenburg tegen Groede. 5 Andere duels konden wel gespeeld worden. De uitslagen waren als volgt: Sluis-Hulsterloo: 4-5!, Graauw-Corn Boys: 7-0!, Biervliet-IJzendijke: 1-1, Vogelwaarde-Koewacht: 2-2, en Hoofdplaat-SDO’63: 6-3.

De stand in deze 4de klasse A is na deze zondag als volgt:

Hoofdplaat 3-9 Breskens 2-3
Hontenisse 2-6 (+8) Aardenburg 2-3
Oostburg 2-6 (+4) Sluis 3-3
Ria Westdorpe 2-6 (+3) Koewacht 3-2
Graauw 3-6 IJzendijke 3-1
Hulsterloo 3-6 Vogelwaarde 3-1
Biervliet 3-5 SDO’63 3-0
Groede 2-3 Corn Boys 3-0
       

                                                                                                  Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor VV BRESKENS – RIA WESTDORPE

Koewacht – Ria W. zondag 27-09-2020

 Nabeschouwing van Koewacht – Ria W. zondag 27-09-2020

TWEEDE OVERWINNING RIA WESTDORPE

                         IS EEN FEIT!!!!

Op zondag 27 september 2020 speelde Ria Westdorpe een uitwedstrijd in Koewacht, tegen de plaatselijke trots! De eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen 2020-2021 had Ria Westdorpe thuis met 2-1 gewonnen van vv Groede, een uitstekende start! Koewacht speelde op die zondag ook hun eerste duel, en dat was een uitduel tegen vv Biervliet. Beide teams deelden de punten: 1-1. Tijdens het afgelopen seizoen 2019-2020 speelde Ria Westdorpe alleen het uitduel tegen vv Koewacht en won ruim met 0-4. De wedstrijd in Westdorpe is nooit gespeeld vanwege de corona perikelen. De wedstrijd op zondag 27 september 2020 begon om 14.30 uur. Ik was zelf niet ter plaatse, maar ik heb gehoord dat het duel in een 0-2 overwinning voor Ria Westdorpe is geëindigd. De eerste doelpuntenmaker was Tollenay en wie het tweede doelpunt had gescoord is mij onbekend. Maar wel weer 3 punten in de pocket!! Hiermee staat Ria Westdorpe, samen met Hontenisse, Hoofdplaat, en Oostburg, bovenaan de rangschikking. Alle 4 de ploegen hebben 6 punten uit 2 duels. Komend weekend, op zondag 4 oktober, moet Ria Westdorpe wederom een uitwedstrijd spelen, en dat is tegen vv Breskens. In het seizoen 2019-2020 speelden beide ploegen 2x tegen elkaar. In Breskens won de thuisclub met 2-1 en in Westdorpe ging vv Breskens er ook met de zege vandoor: 2-3. Dus we hebben duidelijk iets goed te maken. Ik wens dan ook de gehele ploeg en de technische staf van Ria Westdorpe enorm veel succes met hun wedstrijd tegen vv Breskens op zondag 4 oktober aanstaande!!                           Harry Brouns

Andere uitslagen op deze zondag 27 september waren als volgt: Hulsterloo-Aardenburg: 6-0, Oostburg-Graauw: 2-1, Groede-Breskens: 3-1, IJzendijke-Hoofdplaat: 4-5!, Vogelwaarde-Biervliet: 2-4, Corn Boys-Sluis: 0-5, en SDO’63-Hontenisse: 0-5.

De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

Hontenisse 2-6 (+8) Groede 2-3
Hoofdplaat 2-6 (+4) Breskens 2-3
Oostburg 2-6 (+4) Aardenburg 2-3
Ria Westdorpe 2-6 (+3) Koewacht 2-1
Biervliet 2-4 IJzendijke 2-0
Hulsterloo 2-3 Vogelwaarde 2-0
Graauw 2-3 Corn Boys 2-0
Sluis 2-3 SDO’63 2-0
Gepost in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Koewacht – Ria W. zondag 27-09-2020

Koewacht – Ria W. zondag 27 sept. 2020

Voorbeschouwing Koewacht – Ria W. zondag 27 sept. 2020

Op zondag 27 september 2020 zal Ria Westdorpe hun tweede wedstrijd van dit nieuwe seizoen 2020-2021 spelen. Het wordt een uitduel tegen RKVV Koewacht. Deze ploeg speelde op zondag 20 september jongstleden hun openingsduel, uit tegen vv Biervliet, en het werd een gelijkspel: 1-1. Ria Westdorpe speelde op die dag thuis tegen vv Groede en won met 2-1. Tijdens het vorige seizoen 2019-2020 speelden Ria Westdorpe en RKVV Koewacht slechts 1x tegen elkaar. Dat was in Koewacht en het werd een ruime overwinning voor de mannen uit Westdorpe: 0-4! De wedstrijd in Westdorpe tussen beide teams werd niet meer gespeeld, wegens de corona perikelen. Ik wens in ieder geval de gehele selectie en de technische staf van Ria Westdorpe véél succes in Koewacht op zondag 27 september aanstaande!!!!                                                                            Harry Brouns

Gepost in Algemeen | Plaats een reactie