Cadzand D1 – RIA-W/Corn-Boys D1

Het is altijd toch weer een wereldreis als je naar Cadzand moet om te voetballen en deze ochtend mocht we dan ook weer naar het westen toe. We kennen Cadzand van de thuiswedstrijd die we flink verloren hadden, maar toch is dit altijd een leuke ploeg om tegen te voetballen. De ontvangst is er in ieder geval altijd goed en ook de trainers zijn prima lui. Zoals al een heel seizoen was de ziekenboeg nog steeds niet leeg en dit keer waren het Tom ( hamstring), Lucas ( knie), Ramon ( knie) en Rick ( griep) die niet aanwezig waren. Noel en Miquel van het andere D team waren er vandaag bij om ons team te versterken, waarvoor onze dank. Trainer Thomas was helaas niet van de partij want die moest zitvlees kweken en kilometers maken op de racefiets, met het oog op de Tour de France. Ondergetekende en Herbert waren dus de trainers van vandaag en het stond vast dat we vandaag de huid duur gingen verkopen. Ook onze grensrechter van de laatste weken ( Cor) kon er vandaag niet bij zijn dus moesten we zelf met de vlag aan het werk. We speelden vandaag in het smetteloos witte shirt met het welbekende Chinese opschrift waar niemand de betekenis van weet. Nou ja, bijna niemand want ik weet toevallig dat het reclame is voor een Chinese investeerder die veel aandelen van de club heeft gekocht. Hij is dus in principe mede-eigenaar van de club, zoals je dat bij grote clubs wel meer hoort. En gelukkig maar dat we deze shirts bij hadden want Cadzand speelt in het rood dus dat kwam mooi uit. Na de gebruikelijke opwarming begonnen we met de mannen aan de wedstrijd. Omdat Rick en Tom er niet waren, stond Liam in de goal. Hij was in ieder geval goed aangekleed om te keepen. Een thermobroek, liesbroek en een gewone korte broek zou immers voldoende moeten zijn om de kou te trotseren. Daar komt bij dat hij de handschoenen van Tom aan mocht doen, dus echt koud zou hij het niet hebben. Tevens heeft Liam tegenwoordig een prima strak kapsel dus hij zag er “ gelikt “ uit onder de lat. We starten de wedstrijd met veel inzet en druk vooruit, waardoor we Cadzand eigenlijk overrompelen. Zij weten eigenlijk niet wat hun de eerste minuten overkomt en kunnen dan ook maar weinig uitrichten tegen ons. Er ontstaan al diverse mogelijkheden om te scoren, maar Joost en Yannick komen telkens een voetje tekort. Toch krijgen we in minuut 12 de bal centraal op het middenveld. Via Joost komt de bal bij Sven en geeft me daar een pegel van een meter of 30……..boem…….en de bal gaat snoeihard onder de lat erin! Wat een schitterende goal is dat beste lezers. Dit doelpunt geeft ons vleugels en dan vooral vleugels op de rechtervleugel. Onze gehuurde speler Miquel lijkt wel de broer van Usain Bolt, maar dan in de blanke uitvoering. Hij gooit dan ook een paar keer de turbo open, waarbij hij tot driemaal toe Cadzand zijn hielen laat zien. Diverse voorzetten van Miquel komen gevaarlijk voor de goal van Cadzand en dit alles bezorgt de tegenstander het zweet in het gootje. Bij weer een van die snelle sprints van Miquel komt de bal bij Noel. Als een echte spits rondt hij deze voorzet prima af en we leiden met 0-2. Hierna krijgt Cadzand nog een paar kleine kansjes maar Nicholas en Thomas zijn centraal van achter heer en meester. Ook Michel moet nog een paar maal aan de bak, maar ik kan niet anders zeggen dat we het van achter goed doen. Christian en later Dave op de rechtsback kunnen soms zelf tot over de middenlijn aanschuiven. Tot de rust kunnen we de voorsprong van 0-2 in ieder geval vasthouden. Het eerste half uur was gewoon prima van onze kant, maar kunnen we dat ook volhouden in de tweede helft. Al heel snel na de rust scoort Cadzand door een klein slippertje van onze doelman. Verdedigend laten we iets teveel toe, waardoor men op goal kan schieten. De bal is nat en glibberig en de bal gaat door de handen van Liam erin. Liam baalt verschrikkelijk maar zulke dingen kunnen gebeuren. Hij heeft de eerste helft ook al een paar goede ballen gepakt en dus is het zoals het is. Hierna gaat het helaas hard met de doelpunten. Dat is op zich niet zo erg, mits het niet zo was, dat het doelpunten voor Cadzand waren. Zij scoren dan ook snel de 2-2 en wij komen niet meer in ons spel. Doordat we niet naar voren blijven voetballen gaat het mis. Iedereen blijft naar achteren lopen en we zien een paar maal dat we onze directe man laten lopen en niet goed doorpakken in het duel. Na 20 minuten scoren ze de 3-2 en we zien de bui al hangen. Jordy en Timothy krijgen nog een paar kansjes, maar echt heel gevaarlijk worden we niet meer. Als we dan ook nog tegen de 4-2 aanlopen is het over en uit voor ons. De arbiter van dienst heeft redelijk tot goed gefloten, dus hier was zeker niet veel mis mee. Er was nog iemand die twijfel uitsprak over mijn kunsten als vlaggenist, maar ik zat er echt niet naast. ( al zeg ik het zelf) Ik bood hem aan om mijn vlag over te nemen, maar daar hij had hij volgens mij niet zoveel zin in. Als er mensen zijn die denken dat ze het beter kunnen, dan mag dat van mij best hoor. Ik ben de moeilijkste niet en verder heb ik me keurig gedragen, zoals het hoort. Dank aan de meegereisde “harde kern supporters” voor de steun vandaag. Het was een goede en leuke pot van onze kant dus een mooie afsluiting voor de winterstop. In 2014 spelen we nog met 8 spelers het soccertoernooi en daarna zullen we pas weer in 2015 spelen. Voor iedereen fijne feestdagen. Rust lekker uit met een hapje en een drankje en daarna gaan we er weer voor. Laterssssss.

Marco

Dit bericht is geplaatst in D1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.