Philippine D1 – RIA-W/CornBoys-D1 20-09-2014

Het wekkertje stond vandaag om half acht, omdat we een uur later al mochten vertrekken naar Philippine.( voor Marco is dit midden in de nacht) Dat is nogal vroeg voor een gewone zaterdag, maar een hobby kost tijd zeg ik altijd maar. Het was mistig zoals deze ochtend bleek, maar iedereen had toch de weg naar de kantine kunnen vinden om te vertrekken. We hadden vandaag een mooie selectie van 15 man op de been gekregen. Lucas kon er helaas vandaag niet bij zijn en Sven zit nog steeds in het gips. Na de gebruikelijke opwarming begonnen de volgende mensen in de basis: Tom in de goal, Thomas,Christian,Nicolas  en Michel in de achterste linie. Op het middenveld Jordy,Timothy, Ramon, Joost. Van voor staan Liam en Yannick. Rick en Dave beginnen op de bank. Ondergetekende mocht vandaag de vlag vasthouden, zodat Thomas de aantekeningen kon maken voor het wedstrijdverslag. Nu dacht ik, dat Thomas ook wel het wedstrijdverslag zou maken, maar dat was een foute inschatting van mij. Thomas stuurt gewoon de kernpunten in korte zinnen naar mij en ik mag er weer iets van maken. We houden naar het eerste fluitsignaal precies 6 minuten stand zoals blijkt. Hierna krijgt Tom de eerste bal rond zijn oren, door een mooi schot. We staan dus achter met 1-0 en Philippine is hiermee nog niet tevreden. Twee minuten later staan er 3 aanvallers we erg vrij en de 2-0 is een feit. Het positiespel is dan ook slecht te noemen en ik zal dat ook niet het woord gebruiken wat Thomas eigenlijk in zijn boekje had staan. Tom moet in deze fase nog een paar maal goed aan de bak en hij weet de schade te beperken. Ook door goed ingrijpen van Thomas als laatste man wordt erger voorkomen. We hebben het niet makkelijk de eerste helft en we komen amper op de helft van de tegenstander. Ook de wissels zien vanuit de dug-out dat het allemaal niet zo goed loopt. Rick die ook op de bank zit ziet dat zijn ploeg alle zeilen moet bijzetten om overeind te blijven. Dit moet hem toch ook aan het denken zetten dat het beter moet. Voorlopig denkt Rick alleen maar aan zijn nieuwe liefde Marjolein zoals we later te horen kregen. Dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk, want als je verliefd bent is voetbal even onbelangrijk. Onze half spelers worden te weinig in het spel betrokken en staan soms ook te diep om daadwerkelijk mee te doen in het spel. Joost en Ramon die deze posities bezetten doen het zeker niet slecht, maar eigenlijk komen ze te weinig aan de bal. Onze spitsen Liam en Yannick hebben het al helemaal niet druk want er komt geen pass tot bij hen. Ondergetekende geeft dan ook aan bij Liam dat hij meer betrokken moet zijn bij het spel. Kortom; de taakuitvoering laat bij veel mensen te wensen over waardoor we het lastig krijgen. We verliezen veel duels. Ramon laat wel veel strijd zien en ook Michel staat zijn mannetje. Toch wordt het in de eerste helft nog 3-0 door een “klutsbal” . We blijven het echter proberen en dat is wel een compliment waard. Ramon draait zich op het middenveld goed vrij en speelt Liam aan. Liam gaat het strafschopgebied binnen en wordt gevloerd. We krijgen een penalty. Thomas neemt dit klusje op zich maar mist helaas. Ja das balen……maar als je hem niet neem, kan je ook niet missen zegt Marco achteraf. Het is dan ook zoals het is en vlak na deze strafschop, schiet de tegenstander vlak voor de rust nog wel een keer de bal achter Tom. Met een 4-0 achterstand gaan we rusten. De trainers proberen alles weer een beetje op de rit te krijgen in de kleedkamer. Na de rust willen we eigenlijk toch nog wel wat laten zien aan het publiek. Rick en Dave zijn er ondertussen ingekomen en dragen positief hun steentje bij. Dave strijdt voor wat hij waard is. Rick zet zijn liefde even uit zijn hoofd en helpt de verdediging een handje. Er komen een paar kleine kansjes voor ons en Liam probeert met een schot de keeper te verschalken. De bal komt echter in de handen van de keeper en de poging mislukt. Na 7 minuten bouwen we op via Timothy en Nicolas. De bal komt bij Jordy en met een mooi steekpass probeert hij Ramon te bereiken. Er zit echter een speler tussen van Philippine, maar deze schat het niet goed in. Hij speelt te kort terug op de keeper. Ramon is echter  alert en zet hier prima door. Hij omspeelt de keeper en maakt een mooi doelpunt. De stand is 4-1. Het geeft in ieder geval weer moed voor onze spelers. Kort hierna moet Tom zich helemaal strekken om een bal eruit te halen. Dit doet hij prima en erger wordt hier voorkomen. We moeten hierbij wel vertellen dat hij hier goed geholpen wordt door Christian en Thomas. Thomas speelt gewoon een prima wedstrijd als laatste man en houdt op sommige momenten de verdediging overeind. Hierna schiet Philippine op goal van grote afstand. Helaas voor Nicholas komt de bal tegen hem en verandert van richting. Tom kan dan ook niet voorkomen dat er gescoord wordt door Philippine. Het staat dus 5-1. De wedstrijd is gespeeld zoals blijkt en Philippine maakt zelfs nog de 6-1 en 7-1. De conclusie die we kunnen trekken vandaag is, dat er wel goed strijd is geleverd, maar dat het voetballend en positioneel wat beter moet. Sportief gezien was het dik in orde en ook het plezier bij de jongens was goed. Op naar de volgende wedstrijd….

 

Marco

Dit bericht is geplaatst in D1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.