RIA-W/Corn-Boys D1 – Zaamslag D1 (beker) 06-09-2014

Het schijnt zo te zijn dat er toch mensen zijn die mijn verslagjes lezen van onze jongens, dus we gaan er weer iets leuk van proberen te maken dit jaar. Op het moment dat ik deze stukjes schrijf, flitst de wedstrijd weer door je hoofd en in dit geval was het een zeer leuke wedstrijd.Het seizoen is nog vers en D1 heeft nog maar 1 wedstrijd in de benen van vorige week. Toch is er de laatste weken prima getraind en dat stemt de trainers zeer tevreden. Vorige week ging de wedstrijd voor de beker weliswaar verloren, maar de uitslag was zeker redelijk te noemen. Voor een 3-0 verlies tegen Terneuzen D2, hoeven we ons dan zeker ook niet te schamen. Het team van vorig jaar is bijna intact gebleven, met enkele nieuwe spelers die erbij zijn gekomen. We mogen dan ook gerust spreken van een ruime selectie. Helaas is er ook iemand afgevallen die elders is gaan voetballen.  De trainers zijn nog steeds Herbert, Thomas en ondergetekende. Door een verbeterd contract hebben dus ook de trainers weer een jaar bijgetekend. Sommige bedragen kan je als trainer immers niet weerstaan want het vakantiehuis in het buitenland moet natuurlijk ook onderhouden worden. Wilfried Winne hanteert vandaag de fluit en Cor Ritico is onze vlaggenist van vandaag, waarvoor onze dank. Cor ( de vader van Thomas) moesten we nog even voorstellen aan sommige spelers, want die kenden sommigen niet. Joost vroeg dan ook: “wie is die man die het veld opkomt” Bij het horen dat het de vader van Thomas was,  keek hij enigszins bedenkelijk, maar hij had er wel vertrouwen in. En als het vertrouwen er is, dan komt de rest vanzelf. Zaamslag, onze tegenstander was ons niet bekend en het was dan ook al lang geleden dat we daar eens tegen gespeeld hadden. Sven was er vandaag niet bij doordat hij vorige week een ongelukje had opgelopen. Zijn arm zat dan ook in een mooi stukje gips, dus hij moet nog even een paar weken langs de kant toekijken. Omdat hij het voetballen niet kan laten, doet hij wel mee met de warming ook. De betrokkenheid bij zijn team is dan ook mooi om te zien. Helaas was er een speler afwezig, waarvan we geen afmelding hebben ontvangen. Zo zie je maar dat niet iedereen betrokken is bij zijn team. Dit soort zaken kunnen natuurlijk niet en hiermee gaan we natuurlijk niet akkoord, al maakt dat sommige keuzes een stuk makkelijker. Nadat iedereen warm is, starten we zeer overtuigend de wedstrijd. Wij zijn de betere ploeg in het begin en na 10 minuten staan we dan ook voor met 1-0. Jordy scoort hier op aangeven van Joost. Hierna krijgen we meerder kansen,maar die worden om zeep geholpen. Nonchalance en slechte schoten zijn hiervan de oorzaak. De speler die we bedoelen met nonchalant gedrag voor de goal weet dit zelf wel en dat is zonde van de kans. Onze verdediging met Thomas, Michel, Lucas en Christian blijkt echter een prima keuze.  Zij doen het goed de en echt gevaarlijk wordt Zaamslag niet. Sluitpost Tom moet nog wel een paar maal de handen uit de mouwen steken, maar zijn doel blijft schoon. Onze spitsen zijn Yannick en Liam. Laatstgenoemde hadden we de laatste weken proberen wijsmaken dat hij ons nieuwe linksback zou worden. Hij zei dat hij het niet geloofde, maar zijn blik sprak boekdelen. Het zou toch niet zo zijn dat dit echt zo was, zag je hem denken? Nicholas speelt naast Jordy op het middenveld en dit doet hij prima. Joost moet nog even wennen op de rechtshalf maar het blijkt dat hij zeer sterk aan de bal is. Ramon die op de linkshalf staat, maakt vele meters deze ochtend. We zien na 20 minuten spelen dat hij wordt gelanceerd door Jordy en hij gaat er dan ook als een speer vandoor. Hij kapt met zijn goede linkerbeen de rechtsback van Zaamslag uit en met zijn mindere rechter gaat de bal snoeihard in het doel. Een prachtig doelpunt ziet het aanwezige publiek en iedereen gaan helemaal uit zijn dak. Goed gedaan Ramon. In de rust worden er wissels doorgevoerd, want iedereen moet deze ochtend spelen. Zyrico komt in het veld waardoor we meer snelheid krijgen in de aanval. Ook Rick en Timothy komen er in en we moeten weer even wennen aan de omzettingen in het veld.  We zijn dan ook even de organisatie kwijt en al snel komt Zaamslag op 2-1. De schrik zit er even in bij de jongens en na de 2-1 volgt ook de 2-2. Tom raakt de bal nog wel bij dit diagonaal schot, maar hij krijgt er zijn hand niet helemaal achter. Het zal toch niet zo zijn dat we deze pot gaan verliezen? Maar al snel worden we wakker. Thomas is iets dieper gaan spelen en hij gaat dan ook prima door op rechts. Met een perfecte voorzet bedient hij Zyrico en die maakt de 3-2. Ramon laat in deze fase zijn tomeloze inzet zien en hierdoor deelt hij wel eens een tikje uit. Je kan het een beetje vergelijken met Nigel de Jong op internationaal niveau. Ramon zijn toerental tikt dan ook even het rode gedeelte aan en de arbiter vind dat hij even moet afkoelen. Door deze “ warmloper ” mag hij even 5 minuten pauze nemen. Hij vind het zelf niet zo prettig maar de trainers maken hier niet zo een probleem van. Het is zoals het is en het valt allemaal wel mee. Zijn spel is fel maar echt gemeen was het nu ook weer niet. Vlak voor tijd maakt Zyrico de 4-2 en de winst is een feit. De ploeg heeft goed gespeeld en het was genieten langs de kant. We hopen weer op een leerzaam en sportief seizoen. Iedereen bedankt voor inzet en aanwezigheid.

 

Dit bericht is geplaatst in D1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.