Toernooi Bosdam Beveren 18-05-2014

Normaal gesproken schrijf ik meestal geen verslagen van een toernooi, maar het schijnt toch dat mensen mijn verhaaltjes lezen. Ze vinden ze zelfs soms nog vermakelijk ook, naar het schijnt. Ik doe in ieder geval mijn best om er iets leuks van te maken zeg maar.

In de reeks toernooien die wij met D2 op het programma hebben staan, mochten we op 18-05-14 afreizen naar het pittoreske Beveren. Het is weer eens wat anders, om naar het buitenland te gaan en tevens zijn ze op ons eigen toernooi meestal ook aanwezig. Volgens onze Belgische vrienden is het “ tornooi “ en de spelers van D2 gaven ons al aan, dat die spelling niet helemaal juist was. Je maakt de kids van tegenwoordig dus niet veel meer wijs zeg ik altijd maar. We hadden vandaag een uitgedunde selectie door enkele ( late) afmeldingen en echt prettig was dit dus niet. Gelukkig was Liam er vandaag ook, om dit probleem op te vangen, waarvoor dank. Het vertrek om 08.15 vanaf de kantine op zondagmorgen, was voor sommige spelers en trainers midden in de nacht en dat kon je wel merken aan sommigen. Kleine oogjes en weinig tekst op de vroege morgen, waarvan ondergetekende er zeker een van was. Gelukkig waren weer vele ouders aanwezig om de kinderen te vervoeren. In Beveren aangekomen, konden we meteen zien dat het met de accommodatie wel in orde was en ook de ontvangst was zeer goed te noemen. Kunstgrasvelden en gewoon gras zouden vandaag ons speelterrein worden. Het blijkt echter wel dat we op een half veld spelen en dat het 8 tegen 8 is. Dat mag voor ons de pret niet drukken, maar we moeten alleen de opstelling dan een beetje aanpassen. Anja en Joost komen echter wat later want de auto heeft een mankement zoals later blijkt. Onderweg heeft Joost nog even onder de auto gelegen en zijn moeder ( Anja) het advies gegeven op maar even terug te rijden en van auto te wisselen. Het gaat Joost echter allemaal te langzaam en heeft geeft Anja dat ook meerdere malen onderweg aan. Anja moet het gaspedaal wat verder in te drukken, zegt Joost. Ze zijn dan wel wat later in Beveren, maar ze komen gelukkig nog op tijd, zodat Joost nog wat wedstrijden kan meespelen. De eerste wedstrijd is meteen tegen een ploeg die eerste provinciaal speelt, wat neer komt op een hoofdklasser. Tevens spelen we op kunstgras dus dat gaat lastig worden. Het werd dan ook wel lastig want dit ploegje is echt wel van een behoorlijk niveau. We doen echter heel goed mee gedurende de hele partij van 20 minuten en we verliezen slechts met 2-0. Dat is zeker goed te noemen en daar putten we hoop uit. In de eerste wedstrijd zien we tevens, dat het allemaal zeer jonge arbiters zijn die net hun eerste dons boven de bovenlip hebben staan. Dat hoeft geen probleem te zijn natuurlijk, maar de kwaliteit laat soms te wensen over. Discussies met arbiters heeft echter geen zin, maar er zijn jongens bij die dit nog steeds lastig vinden. De trainers en het aanwezige publiek maken het er soms voor de jongens ook niet makkelijker op. Sommigen van hen zouden dan ook wel passen in het reclamespotje waar de slogan gebruikt wordt: “ En………hoe was je week?”

Er lopen dus helaas nog steeds mensen rond op de velden, die denken dat dergelijk gedrag normaal is. Je moet het hier echter als speler mee doen en dat is niet anders. De 4 volgende partijen gaan echter ook verloren op dit toernooi, waarvan we er echter wel misschien eentje gelijk hadden moeten spelen. Echt heel veel kansen kregen we niet moeten we eerlijk zeggen. In de partij tegen de plaatselijke Bosdam Beveren zien we tevens nog jongens lopen, die volgens mij met de brommer waren gekomen. Die waren echt geen 11 of 12 en echt fair is dat allemaal niet. Wat je ook allemaal niet wilt doen om een toernooi te winnen. Tussen de wedstrijden door, streden we mee voor de penaltybokaal en dit ging eigenlijk best wel goed. Tom liet even zien hoe je je doel schoon houdt bij een penalty en de meeste strafschoppen gingen er goed in. Het was overigens nog jammer dat Rick veel hoofdpijn kreeg gedurende het toernooi en daardoor niet veel meer kon meespelen. Gelukkig had Sabine pilletjes bij wat goed hielp tegen hoofdpijn. Wat voor pilletjes dit waren weten we nog steeds niet. We hebben het nog wel gevraagd, maar echt een antwoord kregen we niet. Of het nu aspirine was of iets anders blijft een raadsel. Het advies naar Rick was wel om deze pil snel door te slikken om een stijve nek te voorkomen. We weten niet wat we daar van moesten denken. Natuurlijk was dit allemaal maar gekkigheid en dat typeert wel een beetje de leuke sfeer die er deze dag was. Mooi weer, leuk voetbal en een hoop gezelligheid. Tussen de wedstrijden door zaten we gezellig samen onder de bomen en praatten wat bij met ouders en kinderen. Tevens lag er leuke sloot met een paar brulkikkers erin, wat de jongens deed besluiten om er een proberen te vangen. Dat is overigens niet gelukt en dat is maar goed ook want we hebben brulkikkers zat zeg maar. We eindigen het toernooi op de laatste plaats maar dat mag de pret niet drukken. Met vlagen hebben we goed voetbal gezien en het was een leuke dag. Nog 2 toernooien te gaan mannen en we hopen volgende keer op een voltallige selectie. Deze week gaan we nog even een verkorte cursus “ duwen zonder handen “ inzetten en kijken of we de schouderduw nogmaals kunnen uitleggen aan de jongens. Iedereen weer dank voor de inzet en bijdrage aan deze leuke dag.

 

Marco

Dit bericht is geplaatst in D2. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.