CornBoys/RIA-W D2 –Koewacht D2 07-05-2014

Al snel na de winterstop is gebleken, dat de 4e klasse best wel pittig is, om als eerste jaar D pupil in mee te draaien. Toch hadden we misschien wel meer punten moeten en kunnen halen, maar dat is helaas niet gelukt. Soms moet je ook een beetje geluk hebben in de wedstrijden, maar we kunnen gerust stellen dat we wel plezier hebben gehad. Ondanks de vele verliespartijen heeft toch iedere speler het plezier behouden in het spelletje. De trainingsopkomst zegt hierin een heleboel. We denken hierbij bijvoorbeeld terug aan de “ gekke outfit training “ waarbij we spelers hebben gezien in de meest gekke creaties. Het “ latjetrap” waarbij de inzet een Mars, appel of Twix was, wat soms tot hele fanatieke spelletjes leidde. Een dropping met alle spelers van D2 in de polder, waarbij het soms wel erg donker was. Maar vandaag stond alweer de laatste wedstrijd op het programma tegen de kampioen Koewacht. Men kwam wel een beetje erg laat aan in Sas van Gent, maar met een brug ertussen blijft het lastig plannen. Robby is weer de arbiter en Nico hanteert de vlag vanavond. We zijn niet helemaal compleet want Ramon en Michel waren er niet. Liam was er gelukkig wel om ons een handje te helpen. Herbert was net terug van vakantie, dus ook de trainers waren voltallig vandaag. Voor de wedstrijd hebben we Koewacht gefeliciteerd met de titel, maar eigenlijk wilde we toch wel wat puntjes afsnoepen vanavond. Na het eerste fluitsignaal blijkt toch wel dat dit geen makkelijk klusje gaat worden voor ons. Koewacht is een goed team met een paar hele sterke spelers. We zien een centrale middenvelder bij de tegenstander die wel erg sterk is aan de bal en een linksbuiten die ook van wanten weet. Deze bepalende spelers van Koewacht zijn gewoon goed en erg moeilijk af te stoppen. De rest van de spelers zijn ook in staat om de bal het werk te laten doen. Na 10 minuten kijken we al tegen een 0-2 achterstand aan. Persoonlijke fouten achterin en soms gemakzucht op het middenveld, maakt het Koewacht wel erg makkelijk. Christian speelt vandaag als rechtsback en hij speelt de beste wedstrijd van het seizoen. We missen toch ook wel de inzet van Ramon en Michel kunnen we stellen. De score in de eerste helft loopt op tot 0-4 en eigenlijk krijgen we maar een paar halve kansjes om te scoren. Voetballend komen we tekort dus met strijd zal het moeten gebeuren vandaag. Als je langs de kant staat, lijkt het soms allemaal wel makkelijk om uit te leggen hoe het moet. Als speler in het veld werkt het toch allemaal iets anders. In de rust praten we de jongens nog even bij en hierna stropen we de mouwen weer op in het veld. Koewacht heeft echter geen zin om er een tamme pot van te maken en ze blijven dan ook scoren. Na een kwartier in de twee helft staat het dan ook al 0-7 en we vrezen voor dubbele cijfers. Tom kan het ook allemaal niet helpen, want er zijn doelpunten bij, die hoog in het doel worden gerost. Hier en daar krijgen we het betere duw- en trekwerk bij de spelers onderling. Dit alles komt bij sommigen van ons naar boven, door een stukje frustratie na een grote achterstand. Zonder namen te noemen, is er een speler, die zich beter gaat inzetten en ook beter gaan voetballen als hij zich eens kwaad maakt. Hij laat zich niet zo makkelijk meer wegzetten en gaat acties maken. Laat ik die speler nou eens heel goed kennen. Het komt erop neer dat we blijven strijden, ondanks de grote achterstand. Het wordt zelfs nog 0-8 en 0-9, door mooie combinaties van Koewacht. Gelukkig weet Jordy via een mooie individuele actie de 1-9 te maken. Door een halve voorzet gaat de bal er toch in. Helaas wordt er bij ons nog een speler afgestuurd door te blijven praten tegen de tegenstander. In de laatste minuut wordt het dan ook nog 1-10. Koewacht viert een terecht feestje en wij gaan richting de kleedlokalen. Jammer, maar weer geen punten. De competitie is ten einde en we gaan ons klaarmaken voor een paar leuke toernooien. Iedereen weer bedankt.

Marco

Dit bericht is geplaatst in D2. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.