Corn-Boys/RIA-W D2 – Steen D2

Voetballen op een avond midden in de week, betekent vaak haasten voor spelers, trainers en ouders. Je ontkomt er soms niet aan als elftal, dat wedstrijden afgelast of verzet worden en dan krijg een vaak een inhaalwedstrijd op woensdagavond. Dit alles was ook deze week het geval, zodat spelers en trainers al om 18.00 aanwezig moesten zijn in Sas van Gent. Zyrico was helaas ziek vandaag en Joost was er ook niet. Rick was iets later door een defecte auto van mams, maar hij was gelukkig nog op tijd. Kortom: Er waren toch weer 13 spelers aanwezig om de eer van de club te verdedigen. Onze vast arbiter Robby kon er helaas niet zijn omdat hij in de zaal een wedstrijd moest fluiten. Herbert wilde gelukkig deze taak overnemen en Thomas was deze avond onze grensrechter. De uitwedstrijd van enkele weken geleden hadden we nipt gewonnen, door in de laatste minuut de winnende treffer te scoren. Maar deze wedstrijd had net zo goed ook verloren kunnen gaan. Voor de wedstrijd keken we nog even op het wedstrijdformulier en het blijkt dat het leeftijdsverschil met de tegenstander soms wel hoog is. We zien 14- en 13 jarige kinderen op het formulier staan en dat maakt op deze leeftijd een hoop verschil. Onze jongens zijn immers maar 11 of 12 jaar. Er zitten weliswaar ook wel wat meisjes in het elftal, wat overigens niks zegt over de kwaliteit van deze spelers. In lengte komen we in ieder geval tekort dat is zeker, want als we het veld opkomen zijn ze wel een paar kopjes groter. Maar dat mag de pret niet drukken, want “ daar kun je lekker tegenaan leunen” zeggen we als trainers dan maar. In de eerst helft starten we eigenlijk prima en we zien een hoop strijd en inzet. Er is dan ook op dat moment geen enkele reden om aan te nemen dat we hier op de broek gaan krijgen. Het enige probleem is de laatste man van Steen die supersnel is en de bal een flinke “ hijs naar voren “ kan geven. Hij is dan misschien wel niet de beste voetballer, maar spits Thomas heeft het er lastig mee. Toch is het Thomas die samen met Jordy een mooie combinatie aangaat door het midden. Met twee man snijden ze door de verdediging en Jordy kan in minuut 16 de 1-0 maken. Dit geeft hoop en moed voor de jongens zou je toch zeggen. Echter 4 minuten later maakt Steen gelijk met een schitterend doelpunt. Het was waarschijnlijk een voorzet, maar de bal valt precies onder de lat binnen. Stand dus weer gelijk. We strijden echter volop mee om de bal en Lucas en Ramon gaan voorop in de strijd. Stevige maar faire duels zien we op de gras mat van o.a. deze spelers. Als je dat weet dat Michel, Rick en Sven ook nog in de buurt zijn, krijg je vanzelf weer hoop op meer. Nicholas heeft zijn handen vol aan de nummer 10 van Steen die supersnel is. Hij moet dan ook alles op alles zetten om deze Usain Bolt van Steen bij te houden. Al met al houden we het hoofd boven water in de eerste helft en met een mooi 1-1 gaan we rusten. In de tweede helft proberen de trend van de eerste helft voort te zetten. We zien dan ook leuke dingen op het veld. O.a. een mooie passeerbeweging van Timothy die 2 man het bos is stuurt. Dat is genieten langs de kant kan ik u vertellen. Christian die niet de grootste is, staat tegen een beer van een kerel. Toch weet hij deze “ lange “ een paar maal uit te spelen en hij houdt zich dan ook knap staande. Na 10 minuten komt Steen echter op voorsprong door een snelle uitbraak. Na een kwartier wordt het zelfs 1-3 en er lijkt iets te knappen bij de jongens. Ze hebben moeite op elkaar te vinden op het veld. Tycho en Jordy proberen echter te blijven combineren, maar heel vaak zit er net een speler tussen. Op die manier krijgen ze de bal niet bij Thomas in de spits. Ook schoten van afstand zitten niet mee. In minuut 17 combineert Timothy met Jordy op het middenveld. Jordy speelt 2 man uit en weet te scoren met een mooi schot. Het staan 2-3 dus zou het nog lukken? In de 5 minuten erna trekt Steen nog even door en lopen uit tot 2-6. Het is dat Tom nog een paar prima reddingen verricht, anders was het zeker wel wat meer geweest. Conclusie van vandaag is dat we gelukkig al wat meer hebben kunnen scoren. Dit lukte de laatste wedstrijden erg moeizaam, maar vandaag waren we zeker gevaarlijk voorin. Achterin moeten we het positioneel nog wat beter leren uitspelen. Onze mannen achterin staan zeker hun mannetje en maken het de aanvallers van de tegenstanders erg lastig. Door ons slimmer op te stellen moeten we meer tegendoelpunten te voorkomen. Het komt erop neer dat we nog een hoop moeten trainen en soms wel eens een beetje bijpraten met de spelers. Maar we zien zeker vooruitgang en plezier bij de jongens. Herbert bedankt voor de goede leiding bij de wedstrijd en Thomas voor de vlag te hanteren. Ouders en supporters bedankt voor de steun. De laatste wedstrijden zijn in zicht en we hebben nog een paar leuke toernooien te spelen.

 

Marco

Dit bericht is geplaatst in D2. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.