Koewacht D2 – RIA-W/Corn-Boys D2 05-04-2014

Als de zomertijd is ingegaan, dan weet je dat de competitie al een aardig eindje gevorderd is. De dagen worden weer lekker lang en het zomerse gevoel komt langzaam weer tevoorschijn. Toch hebben we een week achter de rug waarbij we korte gesprekjes hebben gevoerd met de spelers. Dat ging soms individueel en soms met de hele groep. De puntjes op de “ i “zetten, zoals dat netjes heet. Op deze leeftijd hebben onze kerels soms een uitgesproken mening ergens over, maar vaak is het haantjes gedrag, waarbij de een niet wil onder doen voor de ander. Helaas was er deze week toch een speler, die het lastig vond om met de groep de oefeningen te doen. Dan zijn wij als trainers ook niet de moeilijkste mensen en dan mag deze speler gewoon naar huis gaan hoor. Toch was het tijdens de wedstrijd al snel duidelijk, dat de overtuiging om voor elkaar te werken, weer een beetje terug was gekomen. Na het eerste fluitsignaal zagen we inzet en vertrouwen binnen onze groep en dat was toch weer erg leuk om te zien. Voetballend gezien was het niet altijd top, maar men ging voor iedere bal. Koewacht is een ploeg die goed voetbal speelt, zonder al te veel uitschieters in de spelersgroep. Ik wil hiermee zeggen dat iedereen hier een aardig balletje kan raken en dat is ook wel de kwaliteit van deze jongens. De trainer had volgens mij een beetje teveel energiedrank op, want hij rende te pas en te onpas het veld in. Bij iedere tackle of spelonderbreking stond hij al klaar om ter plaatse te komen. In eerste instantie dachten we dat hij de verzorger of zoiets was, maar het was gewoon een trainer. Hoe druk kun je je maken, vraag je jezelf wel eens af, als je dit soort mensen ziet op de velden. Nou ja, hij was in ieder geval erg begaan met zijn spelers dus das erg positief. De scheidsrechter floot een prima wedstrijd en hier was niks op aan te merken. Natuurlijk was onze vaste thuisarbiter en grensrechter Robby weer van de partij, om een handje te helpen. Helaas komen we op achterstand in de eerste helft, door twee doelpunten van Koewacht, waarbij je een dosis geluk moet hebben. We spreken in dit geval van 2 “ klutsballen” maar die tellen helaas ook. Na de achterstand van de 2-0 laten we absoluut de kopjes niet hangen. We blijven knokken voor iedere bal. Tom laat zien dat hij het keepen nog steeds niet verleerd is. De verdediging met Sven als laatste man, schuift goed in als dit nodig is. Hij krijgt hierbij de hulp van Rick en Michel die als back gewoon een degelijke partij op de mat brengen. Ramon een Nicholas vormen een blok voor deze kerels en het ziet er zeker degelijk uit vandaag. Christian heeft het soms lastig achterin om te zien welke man nu voor hem is, en af en toe kan hij doorschuiven op het midden veld. Het zelfde geldt voor Timothy die vandaag veel strijd laat zien en een prima pot speelt. Het middenveld met o.a. Jordy en Tycho heeft het ook druk zat en gelukkig is Joost vaak ter plaatse om een handje toe te steken. Thomas speelt vandaag in de spits en kan zich uitleven op de diepe ballen die hij krijgt. Helaas prikt Koewacht er in minuut 20 in de eerste helft nog een bal in en we staan dus dus met 3-0 achter. Toch weet Jordy met een voorzet het doel te vinden. Hij wilde bal eigenlijk voorgeven, maar de bal ging er gewoon meteen in. Je staat dan wel met 3-1 achter maar je kon zien dat er nog hoop was. In de rust praatten we wat bij onder het genot van een sinasje. De tweede helft was wel wat minder, maar slecht was het zeker niet. Koewacht scoort nog in minuut 7 en 18 en de 5-1 is een feit. Zyrico heeft alleen in deze tweede helft maar 5 minuten gespeeld en toen moest hij er met een blessure vanaf. Al met al hebben we laten zien dan we eigenlijk gewoon beter kunnen voetballen, dan dat we de laatste weken hebben laten zien. Na de wedstrijd kon je merken dat de jongens best tevreden waren en das ook wel genieten als trainer. Je verliest dan wel, maar je kan met opgeheven hoofd het veld verlaten. We zijn niet weggespeeld deze morgen en de inzet was prima. Het collectief van dit team was aanwezig en we kijken weer uit naar de volgende wedstrijd. Jongens bedankt weer.

Marco

Dit bericht is geplaatst in D2. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.