Breskens D2 – Corn-Boys/RIA-W D2

Het blijft toch iedere keer weer erg leuk om je bezig te houden met jeugdspelers. Je ziet dat ze zich ontwikkelen binnen en buiten het veld. Verbaal zijn ze soms aardig aanwezig, om het zo maar uit te drukken en er zijn ook momenten dat het nog echt kinderen zijn. Vaak hebben spelers het hoogste woord voor de wedstrijd en in het veld zie je daar niet altijd wat van terug. Maar ach….iedereen is jong geweest en vaak zie je dingen bij jeugdige spelers terugkomen, die best herkenbaar zijn. Ook ik was verbaal aardig aanwezig op het veld en nu moet je spelers gaan vertellen dat ze soms hun grote mond moeten houden. Je moet immers je voeten laten spreken op het veld, maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Het zeker niet de bedoeling dat je met je “ voeten moet laten spelen” door de tegenstanders en er zijn er wel eens bij die het bloed van onder je nagels halen. Je verwacht dan als trainer, dat jouw spelers het slimste zijn, maar in de praktijk is dat niet altijd het geval. Wij waren verbaal in ieder geval vandaag zeker de winnaar tegen Breskens, maar helaas levert dat geen punten op. We kunnen gerust stellen dat Breskens een gelijkwaardige tegenstander is en we geven elkaar heel weinig toe. Dat zijn dan ook de mooiste wedstrijden voor het publiek, wat vandaag ook weer in grote aantallen aanwezig was. Vele toeschouwers zaten op het puntje van de banken gedurende de wedstrijd. Wij komen het best uit de verf in de eerste 20 minuten. Zoals wel vaker krijgen we kans op kans en………..we scoren helaas weer eens niet. Net als voorafgaande weken krijgen we het niet voor elkaar om te scoren. Of het nu Zyrico, Thomas, Joost of Jordy is die opduikt voor de keeper, wij krijgen de bal niet in het netje. Om moedeloos van te worden de laatste wedstrijden. En als je zelf niet scoort, dat scoort meestal de tegenstander. En zo gebeurt het ook dat we laat in de eerste helft tegen een 1-0 achterstand aankijken. Zelf weten we ook nog te scoren maar de assistent-arbiter houdt de vlag omhoog. Dus is het buitenspel en het doelpunt wordt afgekeurd. Dit lijkt ons een foute beslissing van de arbiter en ondergetekende vraagt zich of deze vlagger de regels wel helemaal kent. Hij stelt dan ook voor om dit in de rust nog eens uit te leggen, zodat hij de volgende keer wel de juiste beslissing neemt. Voor alle duidelijkheid: als de speler de bal niet ontvangt kan het geen buitenspel zijn. We gaan met een achterstand de kleedkamer in en we proberen met enkele tips het roer om te gooien. Ook zetten we de opstelling iets om, zodat we meer stootkracht naar voren hebben. Dit betekent wel dat de verdediging het niet makkelijk heeft en ze keihard aan het werk moeten. Onze mannen achterin zoals Lucas, Thomas, Nicholas, Michel en Rick hebben hier dan ook een hele kluif aan. Maar wat een inzet tonen deze kerels. Glimlachend zie ik deze mannen vechten voor elke meter. Als Tom dan ook nog eens een wereldpartij staat te keepen, dat kun je stellen dat het daar niet aan ligt. Na 10 minuten in de tweede helft komen we er voor de zoveelste keer sterk uit. Er volgt een aanval via Joost en Zyrico. De bal komt via rechts goed voor en Timothy kan de bal mooi binnenschuiven en het staat 1-1. We hebben weer hoop. Tycho en Sven beginnen zich wat meer met het spel op het middenveld te bemoeien en eigenlijk verwachten we meer doelpunten van onze kant. Die kansen komen er zeker nog wel via Zyrico, Tycho en Jordy, maar de bal wil er niet in. Maar beste lezers……er is strijd en hoe…..we zien Lucas en Rick de strijd aan gaan met knapen van bijna 170 cm. Deze strijd is mooi om te zien en Lucas laat zien dat hij voor niemand bang is. Dat is Rick ook zeker niet maar hij krijgt een voetbalnop tegen zijn borst en moet er helaas af. Aan de strijd heet het dan ook zeker niet gelegen vandaag. Breskens weet helaas wel te scoren en met nog 2 tegendoelpunten is de strijd gestreden. Ondergetekende vraagt aan de trainer van Breskens of hij het ook zo spannend vond en hij kon dat alleen maar beamen. Helaas vandaag wederom geen punten maar genoten langs de lijn hebben we zeker. Robby weer bedankt voor de administratie vooraf en het grensrechter zijn deze ochtend. Supporters……jullie ook weer dank voor de steun. Jongens………op naar de volgende partij.

 

Marco

Dit bericht is geplaatst in D2. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.