Corn-Boys/RIA-W D2 – Clinge D1 17-03-2014

Als we alle kansen van de laatste wedstrijden zouden optellen, waarbij we een doelpunt hadden kunnen maken, nou dan hadden we nog geen wedstrijd verloren denk ik. We mochten vandaag aantreden tegen Clinge D1 in Sas van Gent, waarbij we zeker nog niet vergeten waren dat we de uitwedstrijd met dubbele cijfers hadden verloren. En eigenlijk kon het dan alleen maar beter gaan, want toen hebben we maar 1 goede kans gehad. Onze vaste Arbiter Robby is weer van de partij en Thomas hanteert de vlag. Joost kon er helaas niet bij zijn wegens andere verplichtingen. Voor de wedstrijd mochten we nog even op de foto. Angelique schoot deze plaatjes en we hopen in ieder geval dat we er een beetje behoorlijk op staan. In de opstelling hebben we vandaag gekozen voor een extra verdedigend blok voor de vaste verdediging. Op deze manier hopen we niet te snel op grote achterstand te komen. Hierdoor spelen we slechts met 1 spits en eigenlijk gaat dit in de eerste helft best goed. Clinge komt eigenlijk het beste op gang en schieten kort achter elkaar op lat en paal. Dat is even schrikken voor onze verdediging ( m.u.v. Tom want die schrikt nergens van) want we hadden zomaar op een 0-2 achterstand kunnen staan. Gelukkig gaan deze ballen er niet in en onze achterste linie met Sven, Rick, Thomas en Michel staan goed hun mannetje. Zij hebben het zeker niet makkelijk en het blok voor de verdediging met Ramon en Lucas is zeker geen overbodige luxe. Vervolgens krijgen wij kansen via Zyrico, maar hij krijgt de bal er niet in. Soms moet je dan ook wel eens een beetje geluk hebben en dat hebben we niet deze ochtend. Hierna komen en nog een paar halve kansen via Tycho en Jordy maar deze ballen gaan naast de goal. Met nog een paar minuten op de klok in de eerste helft komt Clinge er sterk uit via de linkerkant. Nicholas probeert nog wat hij kan maar hij kan helaas niet voorkomen dat Clinge scoort. Met een 0-1 achterstand gaan we rusten en eigenlijk zijn we niet eens ontevreden over het verloop van de eerste 30 minuten. In de kleedkamer valt er niet zoveel te bespreken want het gaat best goed. In de tweede helft gaat Christiaan op de rechtsback spelen en Timothy op de linksback. We krijgen echter al snel een vrij trap tegen net buiten het strafschopgebied. Clinge schiet deze vrije trap hard onder de lat binnen en Tom kan er echt niet bij. Het staat helaas 0-2 en eigenlijk is het tweede doelpunt voor Clinge er veel te snel. Toch laten we het er niet bij zitten en krijgen een paar kansjes via Thomas en Tycho. Het net weten we echter wederom niet te vinden en Clinge komt er af toe gevaarlijk uit. Onze back Christian en Timothy hebben het er erg lastig mee in deze fase van de wedstrijd. Sven en Rick helpen natuurlijk wel een handje, maar zij nemen een” handje helpen” soms te letterlijk. Ze hebben dan ook handen en voeten nodig om spelers af te stoppen. Het kost dan wel eens een vrije trap maar aan strijd ontbreekt het zeker niet. Toch weet Clinge nog snel 2 keer achter elkaar te scoren en we kijken tegen een 0-4 achterstand aan. Thomas pegelt ook nog een bal op de paal en Jordy schiet nog eens over de goal. Ook Tycho is dichtbij een goal maar de keeper weet dit te voorkomen. In minuut 15 maakt Clinge de 0-5 en dit is niet meer te achterhalen. We verliezen dan wel maar het ging al stukken beter dan de vorige wedstrijd tegen Clinge. We hebben inzet, strijd en soms leuk voetbal gezien. En als je dan als trainer na de wedstrijd die bezwete kopjes ziet en de toch wel tevreden blikken, dan kan je hier toch van genieten. Strijdend ten onder gegaan zeg maar. Ondergetekende gaat dit weekend eens denken hoe we kunnen zorgen dat we wat meer gaan scoren. Als dit lukt, dan gaan we zeker punten pakken. Misschien moeten de jongens maar eens zorgen, dat al hun vriendinnen langs de lijn staan en veel lawaai maken. Of voor elk doelpunt een kus van hun vriendin of zo……misschien is dat een optie. Op naar de volgende wedstrijd en ondanks het verlies heb ik zeker genoten van de wedstrijd.

Marco

Dit bericht is geplaatst in D2. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.