RIA-W 1 – Breskens 1 09-03-2014

Breskens verliest duel om vierde plaats met 6-0

Het duel RIA-Breskens werd vooraf als een topper  in de vierde klasse A gezien.  Een mooie affiche die het achteraf – zij het tot genoegen van alles wat Westdorpe heet – niet werd. Want ondanks dat de inzet de vierde plaats in de ranglijst was, kwamen de mannen uit het vissersdorp er nauwelijks aan te pas. Hoe dat te verklaren, was ook voor hen een raadsel. Want van meet af aan zette RIA de toon door de individuele klasse die de huidige hoofdmacht in zich heeft. Het spel van Breskens was en is, zoals bij vele teams in deze klasse, gestoeld op fysieke inzet. Op zich niets mis mee, maar het kost ontzettend veel energie.  Een betere balbeheersing  oogt niet alleen beter, maar vergt minder. Alleen hoe de tegenstander hiermee door de knieën te krijgen, is een ander verhaal. Afstand nemen door te scoren is daartegen de beste remedie. RIA deed dat en kwam in de 12e minuut op 1-0 door en treffer van Soufian Dooms. Pal voor het verstrijken van het eerste half uur was het Mathieu Godfroid die met een afgemeten inzet voor 2-0 tekende. Het wachten was daarna op de genadeslag. De 3-0 dus. En die viel ondanks enkele open kansen niet meer voor de thee. Pal erna kwam die wel op het scorebord. En wederom was het Yannick Vanhijfte die deze definitieve tik in de 47e minuut uitdeelde. Vanaf dat moment was Breskens een geklopte formatie. Kwam nauwelijks nog aan voetballen toe en werd zodoende een prooi die nimmer meer van de slachtbank kwam. Toch duurde het nog tot de   65e minuut eer Christepher Sint Jacoba voor 4-0 tekende via een magnifieke combinatie. Twee minuten later ging het score bord naar 5-0 door een doelpunt van spelmaker Diego van Wingen. Het slotakkoord kwam op naam van Jorden Takiddine die via een rake pegel van afstand  het halve dozijn vol maakte (6-0).

Volgende week staat RIA voor een pracht van een uitdaging. Namelijk te gast zijn bij  koploper Clinge. Daar kan, en moet eigenlijk ook bewezen worden waartoe we momenteel in staat zijn.

Met dank aan Rinus Verberkmoes voor bovenstaand verslag en de foto’s (klik hier)

RIA: Mike Danschutter, Tommy de Smet, Gert-Jan Vael (50. Christepher Sint Jacoba), Remy de Die, Sebastiaan Vanhijfte, Rodie Uranie, Mathieu Godfroid, Yannick Vanhijfte,   Soufian Dooms (75. Jordy van Bremen), Diego van Wingen, Jorden Takiddine. Wisselspelers: Can Kiran, Jeffrey Wuytack.

Dit bericht is geplaatst in RIA-W1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.