Steen D2 – CornBoys/RIA D2 22-02-2014

Het leek wel maanden geleden, dat we nog eens in de wei mochten om een partijtje de spelen, maar vandaag ging het dan toch weer eens gebeuren. Als je een uit-wedstrijd mag spelen tegen Steen, weet je al van te voren dat je niks cadeau gaat krijgen. We reizen af met een bijna complete selectie, maar Ramon is helaas ziek en kan er niet bij zijn vandaag. De rest is fit en hebben zin in een lekker potje voetbal. Robby is gelukkig weer bereidt om de vlag te hanteren en de papieren in te vullen, waarvoor dank. We mogen spelen op het achterste veld, wat meestal een zwaar veld is. Bij de tegenstander zitten grote jongens en meiden, maar dat mag de pret niet drukken. Trainer Thomas zegt altijd, dat je daar lekker tegenaan kan leunen. Het zou natuurlijk ook best kunnen dat ze harder groeien dan in Westdorpe, dat weet je immers nooit. Ze hadden in ieder geval nog geen snor en waren ook niet op de brommer, dus zo erg was die lengte nou ook weer niet. We starten in grote lijnen met de vaste opstelling. Net als vorige keer starten we met Thomas en Zyrico in de spits, maar gedurende de wedstrijd zou dat nog veranderen. Steen komt erg sterk uit de startblokken en in de beginfase worden we overlopen. Slecht positiespel van onze kant en zwak ingrijpen bij duels zijn kenmerkend voor ons in de eerste helft. Het is allemaal wat slapjes en voetballend loopt het niet. Steen maakt dan ook al na 7 minuten de 1-0 omdat wij niet ingrijpen en ze laten combineren. Je zou denken dat we nu wakker zijn, maar niks is minder waar. Het lijkt wel een kopie van het eerste doelpunt en 4 minuten later staan we 2-0 achter. Ondergetekende gaat vanaf de zijlijn nog even achter de goal van Tom staan, om even e.e.a. toe te fluisteren tegen de achterhoede. De achterhoede heeft het gewoon lastig tegen de snelle spitsen. Sven geeft ondergetekende dan ook aan dat de bal wel een baksteen lijkt. Als Sven dat zegt, moet dat wel kloppen wat die kan echt wel een balletje trappen. In de tweede helft zou er ook met een andere bal gespeeld worden. Michel en Rick hebben handen en voeten nodig om overeind te blijven en Lucas helpt hen waar nodig. Lucas en Michel spelen vandaag zoals altijd met een inzet, wat de tegenstanders niet prettig vinden. Duwen, trekken en slidings zijn hun niet vreemd. Sven en Rick moet de opbouw verzorgen vanaf achteren. Ook de trainer van Steen denkt beter te weten dan Robby of het buitenspel is of niet. Dat kan natuurlijk nooit en ondergetekende en Thomas maken hem dan ook duidelijk, dat de trainer zich niet moet bemoeien met de grensrechter. Hierna hebben we daar ook geen opmerkingen meer over gehad.  We hebben in de eerste helft een korte opleving waarbij toch laten zien dat we wel kunnen combineren. Er wordt door het midden gecombineerd waar de bal via Christian bij Jordy terecht komt. Hierna gaat de bal naar Zyrico die Thomas aanspeelt. Met een mooie schuiver maakt Thomas de 2-1 en we doen weer mee. Deze korte opleving duurt echter maar kort en vlak voor de rust maakt Steen weer een doelpunt. Met een ruststand van 3-1 wordt het allemaal toch wel erg lastig. In het kleedlokaal proberen we weer alles op de rails te krijgen. We wijzigen hier en daar wat in de opstelling. Christian begint samen met Joost in de spits en Zyrico moet de snelle spits van Steen opvangen. Tevens moeten we er samen voor gaan en met deze wijsheid gaan we eens even de mouwen opstropen. Zyrico speelt in de tweede helft als back een dijk van een partij en hij laat zien dat hij ook van achteren prima uit de voeten kan. Vanaf het begin vechten we voor elke bal en het vertoonde spel in stukken beter dan de eerste helft. Na 12 minuten maakt Jordy de 3-2 en we beginnen er weer te geloven. Onze jongens beginnen weer wat beter samen te spelen en we zien mooie combinatie via de linkerflank. Tycho en Jordy weten elkaar een paar maal goed te vinden. Het is dan ook Tycho, die met een hard schot de gelijkmaker maakt. Dit is dan ook zeer verdient en Tycho heeft vandaag ook zeker laten zien wat hij allemaal kan met een bal. Na deze gelijkmaker is het zeker nog niet gebeurt en we moeten nog flink aan de bak. Het is genieten, hoe we zien dat onze spelers een stapje extra willen doen voor elkaar. Dat zien we graag op het veld. Lucas en Timothy helpen de verdediging waar nodig en zorgen ook voor de aanvallende impulsen. Soms moet Lucas wel eens een overtreding maken maar ook dat hoort erbij. Het lijkt wel alsof Lucas vandaag een paar longen extra heeft meegenomen. Hij blijft maar gaan en hij is vandaag zeker een van de betere spelers aan onze kant. Net als we al eens op de klok kijken of het al tijd is, weet Jordy ook nog de winnende treffer te maken. Na een goede combinatie met Joost schiet hij de bal in de verre hoek en iedereen is door het dolle heen. We staan voor met 3-4 en dat had niemand gedacht in het begin. Een minuut later fluit de arbiter af en de eerste winst na de winterstop is een feit. De trainers zijn erg trots op het elftal en we hebben echt strijd geleverd om dit te bereiken. Ons luid applaus van onze supporters verlaten we het veld. Ik zeg………………………………goed gedaan bikkels!!

 

Dit bericht is geplaatst in D2. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.