Oostburg D2 – RIA-W/Corn-Boys D2

Je hebt van die periodes dat alles goed loopt en je richting de winterstop een hoop punten hebt gesprokkeld. Je hoort dat links en rechts onder de spelers al een het woord “ kampioen “ vallen. Natuurlijk zijn we goed gestart en natuurlijk hebben we flinke overwinningen behaald, maar we moeten de tegenstanders niet gaan onderschatten denk ik. Als je dan ook nog weet dat je een uitwedstrijd naar Oostburg moet spelen, dat kun je al een beetje invullen dat het allemaal niet zo makkelijk zal gaan. Toch zijn we deze ochtend met een voltallig team vertrokken, maar onderweg moesten we nog even stoppen omdat Christian nog even zijn maag voelde opkomen. Al met al knapte hij hier waarschijnlijk wel van op, want in de kleedkamer had hij alweer wat kleur en een lach op het gezicht. Ook weer een hoop trouwe supporters van onze mannen waren er aanwezig en Robby was wederom onze man met de vlag in de hand. Er waren helaas enkele spelers die een houding hadden dat het allemaal wel even zou lukken vandaag. Bij de opwarming ging het soms al niet zo serieus en dat zijn vaak slechte voortekenen. Als je dan bij aanvang van de wedstrijd er niet helemaal voor gaat, dan gaat het fout natuurlijk. Onze verdediging staat positioneel slecht te spelen en de aanwijzingen van ondergetekende helpen heel weinig. Het zijn echter aanwijzingen die eigenlijk oud nieuws zijn, maar echt begrepen wordt het niet. Ook op het middenveld is het half om half om het zo maar eens uit te drukken. We pakken niet door in het duel en korte passes over 5 meter komen niet eens aan. Oostburg heeft een sterke en snelle rechteraanvaller die het Michel erg lastig maakt deze ochtend. Michel doet wat hij kan, maar hij kan soms deze speler niet houden. De rugdekking van zijn medespelers is ronduit slecht te noemen in de eerste helft en binnen 20 minuten staan we gewoon met 3-0 achter. Sven staat als laatste man te dicht op zijn verdediging en Thomas is te vaak zijn directe tegenstander kwijt. We hebben zelf echter ook al kansen gehad maar het scoren blijft uit. Zyrico zijn vizier is deze ochtend in de kleedkamer achter gebleven zoals het lijkt, want hij krijgt 2 grote kansen . Hij schiet echter in de handen van de keeper en ziet ook een paar maal zijn medespelers niet staan. In alle eerlijkheid moeten we ook zeggen dat Zyrico zijn tegenstander hem ook goed in de tang had. In deze fase schiet Oostburg ook nog eens op de paal. Toch laten we het er niet helemaal bij zitten want Joost en Jordy weten beiden voor de rust nog het net te vinden. Allebei een mooi doelpunt net onder de lat. Deze twee doelpunten zijn voor ons team wel de enige hoogtepunten uit de eerste helft, want verder was het niet zo best. Ook in de omschakeling blijven onze twee half spelers te diep staan, waardoor de backs het echt zwaar hebben soms. Rick staat ook soms op een manier te kijken, van “ moet ik het hier alleen doen” en dat is wel te begrijpen ook. De lange ballen zijn ook erg populair deze ochtend en we zien Jordy soms een lange haal geven, wat niet altijd nodig is. Nu dachten we deze ochtend wel vaak hetzelfde, want de lange hijs wordt door velen ook gevolgd. Kortom: in de eerste helft slecht voetbal en weinig overgave. In de rust moeten de trainers weer proberen alles op scherp te krijgen. Je hebt van die zaterdagen dat het voetballen wat minder is, maar inzet tonen kan altijd vinden de trainers. Een korte analyse van wat er misging in de eerste helft werd gegeven en daarna gingen we weer de wei in. In de tweede helft werd er soms wat beter gespeeld, met op het laatst veel risico’s in het spel. Zyrico krijgt ook wederom wat kansen maar een goed schot zit er ook de tweede helft niet in. Ook Timothy zit er 2 keer dicht bij maar het lukt gewoon niet. Oostburg komt er zeker nog een paar keer gevaarlijk uit net als in de eerste helft. Beide ploegen weten echter niet meer te scoren. Toch wel teleurgesteld verlaten we het veld en helaas halen we geen punten deze ochtend. Een gelijkspel was misschien verdiend geweest maar het is niet anders. Mannen bedankt en het kampioenschap is even op een lager pitje gezet nu. Eindstand 3-2

Dit bericht is geplaatst in D2. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.