Patrijzen 2 – RIA-W2 01-04-2012

Weer een weekje dichter bij het einde van de competitie. Weer een week dichter bij een mogelijk kampioenschap. Nu mag het eindelijk wel gezegd worden dat het ons bijna niet meer kan ontgaan. Maar dan moet er nog wel 2x gewonnen worden. Bij 2x winst zijn we gegarandeerd van de titel. Nog 4 horden moeten genomen worden. Kortom: nog 4 finales.

Vandaag was het uit naar ’s Heerenhoek naar VV de Patrijzen 2. Op het veld van de Patrijzen is door Ria W al eens geschiedenis geschreven bij het eerste elftal, door te promoveren naar de derde klasse. Nu mag het tweede elftal een stap dichter zetten richting de titel. Voor vandaag zijn we dan nog wel afhankelijk wat Axel 2 en Walcheren 2 doen. Eerder dit seizoen werd een zwaarbevochte 3-2 zege behaald.
Er werd begonnen met Jaimy in het doel. Marco, Dimi, Steve en Ardan achterin. Het middenveld bestond uit Tim, Steven, Ronald, en Kevin. De spits werd aangevuld door Remco en Leander. Op de bank namen Ricky, Gerben, Ruud en Jens plaats.
De eerste helft verliep zenuwachtig. Het voetbal was wel redelijk en er werd niet veel weggegeven, maar echt uitgespeelde kansen aan onze zijde waren ook niet aanwezig. Met een gelijk veldspel gingen we dan ook met 0-0 de rust in. Veel meer was er niet gebeurd in de eerste helft.
Na een korte rustperiode en het oppeppen van de manschappen kon de tweede helft aanvangen en moest er volop gestreden worden voor de kostbare punten. Na 10 minuten in de tweede helft werd het harde werken van Steven uiteindelijk beloond. Steven werkt al zijn gespeelde seizoenen erg hard en af en toe mag dit beloond worden in een doelpunt. Vorig jaar scoorde hij nog vanaf 5 meter tegen HVV, al vond hij zelf dat het 20 meter was. Ook dit jaar kan gezegd worden dat zijn goal niet vanaf 20 meter was. Vanaf een metertje of 18 schoot hij schitterend in de verre hoek. Het mag gezegd worden, prachtige goal. Ik kon het niet laten, maar ik heb toch even met naar Terneuzen gebeld wat de stand bij hun derde elftal tegen Axel was. Helaas, is deze wedstrijd uitgesteld. Dus vandaag zou sowieso geen kampioenschap gevierd kunnen worden. In Aardenburg stond op dat moment ook Walcheren al met 2-0 voor dus dat was al de tweede reden van geen kampioenschap.

…Na 20 minuten in de tweede helft was het wederom een doelpunt voor ons. Ruud werd de diepte ingestuurd en wipte de bal over de uitkomende keeper. Zo heeft ook Ruud zijn bijdrage geleverd dit seizoen, en dat betekend dat je mee mag op de kerre hè.
De drie punten kwamen niet meer in gevaar, maar het was toch Patrijzen die in de 82e minuut nog een doelpunt tegen kon maken. Nog ff wat spanning, maar het bleef uiteindelijk 1-2 voor ons.

De Stand per 01-04-2012

  1. Ria W                17 – 14 – 2 – 1 – 44
  2. Axel                   16 – 10 – 3 – 3 – 33
  3. Walcheren     16 – 10 – 2 – 4 – 32

A.s. vrijdag spelen Axel en Walcheren hun inhaalwedstrijd. Mochten ze dus punten verliezen in deze wedstrijden dan is de titel zonder te spelen een feit. Eerlijk gezegd maken we het liefst het in stijl in af door thuis op 15 april te winnen.

Dit bericht is geplaatst in RIA-W2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.