RIA-W2 op koers/RIA-W2-Terneuzen 3 25-03-2012

Na een kleine radiostilte van uw reporter is deze weer aan het werk gegaan. Even een korte update alvorens we naar het verslag van Terneuzen 3 gaan. Met een voorsprong van 11 punten kan het seizoen heel mooi worden. De eerste van twee uitwedstrijden was naar Aardenburg. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 eindstand. Helaas twee verliespunten minder ten opzichte van de concurrentie, want die hebben geen steken laten vallen. Vervolgens moesten we de week daarop richting Hontenisse. Ook deze wedstrijd kon helaas niet in winst worden omgezet en eigenlijk kwamen we zelfs nog heel goed weg want ongeveer een minuut voor tijd werd pas de 3-3 gescoord door ons. Weer twee verliespuntjes minder en nu is de voorsprong van 11 puntjes geslonken naar 7 puntjes. Nog steeds riant, maar zou Ria 2 eindelijk weer met de voeten op aarde staan en zou er dan toch wat slijt en vermoeidheid in komen ???

Zondag 25 Maart. Nog 5 wedstrijden te gaan in deze competitie en bij 3x winst zijn we op eigen kracht Kampioen van de 3e klasse. De eerste horde die genomen moet worden is vandaag tegen Terneuzen 3. De koploper tegen de nummer laatst. Wetende dat de uitwedstrijd niet over rozen ging zou van onderschatting zeker geen sprake mogen zijn. Conclusie na dit alles is een 0-1 achterstand na 10 minuten. Goed, we gaan beginnen aan de wedstrijd. Ria heeft eigenlijk de gehele eerste helft een veldoverwicht wat gelukkig ook resulteerde in het gewenste resultaat. Ronald schoot vanaf een metertje of 25 richting doel en scoorde netjes in de verre hoek. Even een stukje retro-juichen en de wedstrijd kon weer verder gaan. Een hardwerkende steven kon de 2-1 binnen schieten, maar liet dit na. Diverse mogelijkheden en kansen volgden hierop, maar het was de beurt aan Remco. Soms kun je hem lange tijd niet zien in een wedstrijd, maar dan staat hij daar wel ineens. Door een kopbal achterover scoorde hij de 2-1 en voor rust kon hij uit een corner wederom met de kop achterover de 3-1 binnenkoppen. Toch lekker dat we met 3-1 konden gaan rusten. Iedereen had er vertrouwen in dat dit goed ging komen.

De tweede helft begon ook zeer voortvarend. Een vrije trap van net buiten de 16-meter werd door Remco op doel geschoten en hier zag de keeper er niet geheel sterk uit, maar hoe dan ook stond daar 4-1 op het scorebord. Nog 40 minuten volhouden en dan kunnen we weer drie punten bijschrijven. Dit verliep echter anders. Het werd rommelig en er hing een gespannen sfeertje over deze wedstrijd. Een klein opstootje wat nergens over ging resulteerde in een penalty voor Terneuzen en deze werd netjes benut. Door vervolgens nog een gaatje in onze defensie stond het zomaar 4-3, met nog een kwartier te spelen. De spanning was goed te voelen en onze fysiek werd ook goed getest. Het werd een harde partij. Voor diegene die maandag moeten werken zal er wel wat stijfheid aanwezig zijn. De eventuele 5-3 had eigenlijk moeten vallen, maar het was de pechdag voor Ricky. Diverse mogelijkheden wisten net niet het doel te vinden. Al met al kon de scheidsrechter bij een 4-3 voorsprong affluiten en kunnen er weer drie puntjes aan het geheel worden toegevoegd.

De concurrent Luctor heeft verloren van Patrijzen. Axel wist hun partij wel te winnen.

Stand:

Ria W 2                16 – 41pt
Axel 2                   16 – 33pt
Luctor 2               16 – 31pt

Mocht Axel volgende week punten laten liggen en wij weten tegen Patrijzen te winnen. Dan……..u vult het zelf maar verder aan. J

Dit bericht is geplaatst in RIA-W2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.