De Avonturen van RIA-W2 Tijdens de Winterstop

De Winterstop voor Ria 2 – Deel 1
Na een korte periode van rust wordt in 2012 weer afgetrapt. Eerst worden er 4 wedstrijden vriendschappelijk gespeeld om zo weer fit te kunnen beginnen aan de eerste competitiewedstrijd tegen Breskens 2 in februari.
HVV’24 2 – Ria 2
De eerste wedstrijd was tegen het tweede elftal van HVV’24. Deze ploeg speelt in de 2e klasse en bungelt daar onderin. Desalniettemin werd er fantastisch begonnen en was het eerste half uur een verzameling van prachtige aanvallen en goed voetbal. Daarna werd het wat lastiger, maar door doelpunten van Ricky en Remco stond de eindstand van 2-4 op het bord. Toch een lekkere binnenkomer voor het nieuwe jaar.
Groede 1 – Ria 2
Het weekend daarna mochten we het eens proberen tegen een eerste elftal dat uitkomt in de 5e klasse standaard, Groede. Een rommelige wedstrijd met enkele mogelijkheden over en weer resulteerde in een niet al te beste wedstrijd. Misschien dat er een licht overwicht was voor Ria, maar het was Groede die met een 1-0 overwinning aan de haal ging.
Ria 2 – Steen 2
De derde wedstrijd was tegen een middenmoter uit de 2e klasse. Op voorhand al een pittige kluif, want als Ria 2 zijnde hebben we het nog nooit makkelijk gehad tegen STEEN (Strijd, Trots, Eerlijk en Nobel ??). Vandaag was het dus tegen STEEN en nog een extra tegenstander, DE WIND. De eerste helft was vollebakkes mee-wind, waarin ook een licht veldoverwicht voor ons was. Enkele goeie kansen gehad, maar helaas… penalty voor STEEN en de 0-1 stond op het bord. De tweede helft was het dus vollebakkes tegen-wind en moesten wij m.n. verdedigen. Door nog een goal van Remco en twee van STEEN was de eindstand 1-3.
Spui 2 – Ria 2
Het laatste potje in de voorbereiding voor de tweede seizoenshelft. Zoals bijna ieder jaar spelen we een vriendschappelijk potje tegen Spui 2 en de laatste jaren gaat ons dit redelijk goed af. Deze keer is echter anders verlopen. Door een vroege tegengoal liepen we heel de wedstrijd tegen ons zelf te voetballen. Te gehaast, te graag willen… enz. Al met al werd er na 70 minuten toch gescoord door Kevin en via een afgewaaide voorzet van Ricky kon de keeper ook niet meer ingrijpen en was het zowaar 1-2. Uiteindelijk werd de eindstand nog tot 1-3 gebracht en zit deze oefenperiode erop.

Volgende week begint de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen Breskens 2 …. Maar helaas op het moment dat ik dit stukje typ komen de berichtjes al binnen dat het amateurvoetbal in geheel Nederland is afgelast. Temperaturen van -10⁰ … d’r zal wel een reden voor zijn zeker. Ik heb niet eens moeten krauwen ’s ochtens….

Winterstop Ria 2 – Deel 2

Zeelandia Middelburg 2 – Ria 2

De eerste koudegolf in Nederland is een feit. Al geruime tijd zitten de temperaturen onder het vriespunt. Dus de KNVB heeft alle voetbalwedstrijden voor de competitie afgelast. Trainen is ook niet mogelijk en dus is er een aantal malen in de zaal getraind. Om zo toch maar bezig en fit te blijven voor de herstart van de competitie. Op zondag 12 februari was ook alles afgelast, maar er was een eventuele optie om tegen Zeelandia Middelburg 2 te spelen op hun kunstgrasveld. De Rayonhoofden hebben zondagmorgen nog hun IT GIET OAN gegeven. Dus met een delegatie gingen we richting Middelburg.

Met de temperatuur van -4 op de thermometer werd aangevangen op een sneeuwvrij veld. Het enige nadeel was dat er nog een veld wel erg bevroren was. Dit leidde tot soms gevaarlijke situaties. Eindconclusie van vandaag is dat we 8-0 hebben verloren, maar misschien moeten de rayonhoofden voor de toekomst ook dit schouwspel gewoon ook afblazen. Al met al zijn we weer bezig geweest hè. Op naar carnaval en daarna Breskens 2 als het allemaal goed komt.

Dit bericht is geplaatst in RIA-W2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.