WEDSTRIJDVERSLAG VAN DE WEDSTRIJD VV HULSTERLOO – RIA WESTDORPE ZONDAG, 21 NOVEMBER 2021 RIA WESTDORPE WINT IN EXTREMIS!!!!

Klik hier voor de foto’s

Op zondag 21 november 2021 speelde Ria Westdorpe voor de tweede keer achter elkaar een uitwedstrijd. Nu was vv Hulsterloo uit Nieuw-Namen de tegenstander. Op 7 november jongstleden had Ria Westdorpe hun eerste nederlaag van dit seizoen geleden, uit tegen SV Oostburg: 2-0. Hulsterloo verloor op die dag, uit bij vv Vogelwaarde met 3-0. In de stand stond Ria Westdorpe nog steeds bovenaan, met 22 punten uit 9 duels. Hulsterloo stond op de 10de plek, met 10 punten uit 10 wedstrijden. Om in de top te blijven, moest Ria Westdorpe toch proberen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Het duel begon om 14.30 uur, en de scheidsrechter was dhr. R. van Ostaeyen. Ria Westdorpe speelde geheel in het zwart, omdat de thuisclub in het rood-wit speelde. Het veld zag er voor aanvang van deze wedstrijd slecht uit, en dat zou in het verloop van het duel nog veel invloed hebben op het spel. In de 3de minuut noteerde ik een schot van een speler van Ria Westdorpe, dat echter ver over ging. Het was daarna een op- en neergaand spel van beide kanten, maar nog geen echte kansen. In de 11de minuut stond bijna de 1-0 op het bord, maar de kopbal van een speler van vv Hulsterloo ging nét naast. De wedstrijd kenmerkte zich verder in vele, kleine, vervelende overtredingen. Beide partijen gingen er best pittig in. Bij de thuisclub viel nog geen echt aanvalspatroon te ontdekken. In de 17de minuut een schot van Mike Desomville vanaf rechts, maar dat ging over. Bij Ria Westdorpe was de opbouw iets meer gecoördineerd dan bij vv Hulsterloo, maar dat resulteerde vooralsnog niet tot een resultaat. Tot deze fase was het duel niet al te best. Het was vooral heel fysiek. In de 23e minuut een schot van onze aanvoerder Tommy de Smet van grote afstand, maar dat ging over. De passing aan beide kanten hield niet over. Toen begon het flink te regenen, wat het veld, en het spel niet ten goede kwam. In de 34e minuut loste Stijn Ridel van Ria Westdorpe vanaf links een hard schot, dat nét naast ging. Schietkansen waren er wel voor Ria Westdorpe, maar daar werd toch vaak slordig mee om gegaan. Het lukte de mannen uit Westdorpe maar niet om door de stugge verdediging van vv Hulsterloo te komen. Het veld werd met de minuut slechter en slechter! De bezoekers kregen toch meer en meer de overhand, maar weinig lukte. Toch miste de ploeg van Ria Westdorpe in zo’n wedstrijd een speler als Tollenay, die jammer genoeg nog steeds geschorst was. Héél, héél erg jammer! En vlák voordat de scheidsrechter voor de rust floot, sloeg Ria Westdorpe toe: Roy Bekaert zorgde, met een prachtig afstandsschot, voor de 0-1 stand. Een werkelijk héél mooi doelpunt. De keeper van vv Hulsterloo was volledig kansloos!! De 1e helft, die toch wel slecht was, zat er op, en de spelers konden genieten van een kop warme thee! Na de rust kon Ria Westdorpe niet lang genieten van hun voorsprong, want in de 48e minuut zorgde de nr. 15 van vv Hulsterloo met een prachtige tegendraadse kopbal voor de 1-1 gelijke stand. Ik weet helaas niet de naam van die nr. 15. In het vervolg van de wedstrijd was het vaak bij de thuisclub bij iedere getrapte bal: god zegene de greep!! Die nr. 15 van vv Hulsterloo was fysiek erg sterk en moeilijk te verdedigen. Het niveau van de wedstrijd viel toch erg tegen. Het was een echt vechtduel. De spelers van vv Hulsterloo waren vooral verbaal erg actief tegen iedere beslissing van de scheidsrechter, maar die deed daar niets tegen. In de 56e minuut kwam de nr. 15 van vv Hulsterloo weer in beeld: uit een voorzet kopte hij alwéér over onze keeper heen, die hierbij niet zo goed uitzag, en de 2-1 stond op het bord! De scorende speler van de thuisclub kreeg wel veel vrijheid bij zijn actie! Hierna begon Ria Westdorpe toch iets fanatieker te voetballen. In de 59e minuut een schot van Mike Desomville, dat maar net over ging. 5 Minuten later een gevaarlijke aanval van vv Hulsterloo, die niets opleverde, en maar commentaar op de leiding bij iedere beslissing!! Bij Ria Westdorpe verliet Mourad Lekfif het veld en werd vervangen door Maarten Haes. De tijd begon toch langzamerhand aan te dringen voor de ploeg uit Westdorpe. Maar in de 73e minuut viel toch de verdiende gelijkmaker, toen Chidmi met een hard, droog schot, voor de 2-2 zorgde. Maar de ploeg van trainer Arno Verlinde wilde méér, en ging er voor!! Ria Westdorpe kreeg haast om de winnende goal te scoren, en zette flink aan. In de 76e minuut een wissel bij vv Hulsterloo. Deze ploeg probeerde het spel te vertragen, om zo een gelijkspel uit het vuur te slepen. In de 80e minuut wéér een wissel bij de thuisploeg. De ploeg uit Nieuw-Namen verdedigde uit alle macht, en kwam er nog maar met moeite uit. In de 82e minuut een wissel bij Ria Westdorpe, maar ik kon niet goed zien wie dat betrof. Het werd steeds spannender op het veld, en in de 84e minuut een schot van Roy Bekaert van Ria Westdorpe, dat echter over ging. In de 83e minuut gebeurde het dan: de keeper van vv Hulsterloo nam een uittrap, die volledig mislukte. De bal belandde in de voeten van aanvaller Chidmi van Ria Westdorpe. Hij wist met dit cadeau wel raad, en kon alleen op de keeper van vv Hulsterloo afstormen. Hij scoorde uiterst beheerst de 3-2 voorsprong voor de bezoekers. Enorme vreugde, en opluchting, bij alles wat Ria Westdorpe een warm hart toe draagt. Daarna in de 87e minuut en kort daarop nog een keer, twee dotten van kansen voor Tibo Thys van Ria Westdorpe om de score nog omhoog te krikken, maar dat ging beide keren helemaal mis. Nadat scheidsrechter van Ostaeyen voor het eindsignaal floot, had niemand het meer over die gemiste kansen. Het team van Ria Westdorpe vierde op de middencirkel van het veld heel uitbundig de overwinning. Het was geen best duel, maar de 3 punten waren binnen, en dat vergoedde veel! Complimenten mannen, en op naar de volgende wedstrijd!                                                     Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Koewacht-IJzendijke: afgelast, Breskens-Graauw: 2-1, Corn Boys-Hontenisse: 0-7, Biervliet-Sluis: 0-7, SDO’63-Vogelwaarde: 0-2, en Groede-Oostburg: 3-0.

De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

Ria Westdorpe 10-25 IJzendijke   8-15
Hontenisse   9-24 Vogelwaarde   9-14
Groede 12-24 Hulsterloo 11-10
Breskens 10-22 Graauw 10-  9
Sluis 10-21 Biervliet 10-  7
Koewacht   9-18 Corn Boys 11-  6
Oostburg 10-18 SDO’63 11-  6
    Hoofdplaat 10-  0
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.