GÉÉN REGIOCUP!!!

KOGEL EINDELIJK DOOR DE KERK:

DIT SEIZOEN GÉÉN REGIOCUP!!!

Eindelijk is er duidelijkheid over de Regiocup! Die gaat dit seizoen niet meer door. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet als team trainen, alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen veldonderhoud nodig is. Zodra de coronabeperkingen het toelaten, kunnen verenigingen onderling oefenwedstrijden organiseren. Dit alles volgens Jan Dirk van der Zee, Directeur-bestuurder amateurvoetbal van de KNVB. Dus waar lang naar werd uitgekeken, kan jammer genoeg geen doorgang vinden. Het idee was om een aantal teams per regio onder te brengen in een poule, zodat de clubs toch nog voor de zomervakantie enkele duels zouden kunnen spelen. Maar ondanks het feit dat er al vele mensen zijn ingeënt tegen het virus, was het, gezien de stand van zaken betreffende het aantal besmettingen nog niet verantwoord om die poulewedstrijden te spelen. Daarom heeft de KNVB de knoop nu definitief doorgehakt, en besloten dat de Regiocup dit seizoen niet meer doorgang kan vinden. Jammer voor de spelers van vele clubs in Nederland, die lang de hoop hadden dat er nog wel gespeeld zou kunnen worden. Nu kan de focus volledig worden gelegd op de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2021-2022, dat hopelijk begin september 2021 kan beginnen met enkele bekerwedstrijden.

                                                                                                  Harry Brouns

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.