Corn Boys – Ria W. zondag 13-09-2020

Wedstrijdverslag van Corn Boys – Ria W. zondag 13-09-2020

 RIA WESTDORPE VÉÉL TE STERK VOOR
   MATIG SPELEND VV CORN BOYS!!

Voor Foto’s van deze wedstrijd klik hier

Op zondag 13 september 2020 speelde Ria Westdorpe hun 3de en laatste poulebekerduel, uit tegen vv Corn Boys. Eerder had Ria Westdorpe voor de beker al uitgespeeld tegen vv Victoria’03 uit Oudenbosch en met 4-0 verloren en daarvoor thuis gespeeld, tegen vv METO en met 5-3 gewonnen. Dus tot nu toe: 2 wedstrijden, 3 punten, doelsaldo: -2. vv Corn Boys had al thuis tegen vv Victoria’03 gespeeld, en ruim met 0-6 verloren. En op donderdag 10 september jongstleden speelde vv Corn Boys uit tegen vv METO en verloor nipt met 2-1. Dus de club uit Sas van Gent had uit 2 wedstrijden helaas 0 punten, en een doelsaldo van: -7. Dus de wedstrijd vandaag op zondag 13 september 2020 was ook voor vv Corn Boys het derde duel. De wedstrijd begon om 14.30 uur en stond onder de leiding van dhr. A. Smits. Het weer was buitengewoon goed en zonnig. Aan het begin van de wedstrijd zagen we een inzet van Samed Muselaj van Ria Westdorpe, op aangeven van Tolunay Sahin, maar die inzet ging net naast. Na 10 minuten voetbal zag je al dat de ploeg uit Westdorpe een duidelijk overwicht had. Bij Corn Boys moest Job Neve al vroeg het veld verlaten wegens een blessure en hij werd vervangen door Thijn Neve. Abdelmajid Abdel van Ria Westdorpe loste een schot dat bijna doel trof. De ploeg uit Westdorpe kreeg in het begin van dit duel veel kansen, maar Janse, moest kort behandeld worden, na een botsing met een speler van Ria Westdorpe, maar hij kon gelukkig verder spelen. Het spel speelde zich vooral af op één helft, en dat was de helft van de thuisclub. Tommy de Smet van Ria Westdorpe probeerde het ook een keer met een schot, dat maar net naast ging. Nog steeds stond de 0-0 op het scorebord. Plotseling leek het, geheel tegen de verhouding in, 1-0 te worden voor Corn Boys, maar de inzet ging ook nét naast!! Corn Boys beperkte zich vooral tot verdedigen, en schoot iedere bal zonder richting maar weg. Sommige spelers van Ria Westdorpe hadden kansen, maar hun inzetten waren meestal te zwak. In de onderlinge duels overheersten de spelers van Ria Westdorpe de ploeg van Corn Boys, vooral fysiek gezien. Het duurde tot de 36e minuut voordat de 0-1 eindelijk op het scorebord verscheen: Het was Samed Muselaj die de eer ten beurt viel. De keeper van Corn Boys zag er bij deze actie niet al te best uit. Nog voor het rustsignaal vielen er veel schoten van de spelers van Ria Westdorpe te noteren, maar met weinig resultaat. Toch werd het nog 0-2 voor de rust: Abdelmajid Abdel rondde een werkelijk schitterende solo doeltreffend af! Het rustsignaal kwam als geroepen voor beide teams, want de temperatuur was inmiddels behoorlijk opgelopen. Na de pauze zagen we meteen een uitval van Corn Boys op rechts, en het was bijna 1-2. Maar die vlieger ging, jammer genoeg voor de thuisclub, niet op! Niet veel later kreeg Tolunay Sahin van de bezoekers de bal goed toegespeeld en hij twijfelde geen seconde en haalde uit: 0-3! En niet veel later scoorde dezelfde speler zijn tweede doelpunt: 0-4. Stijn Ridel van Ria Westdorpe kreeg een gele kaart getoond van scheidsrechter Smits. Een wissel bij Corn Boys: Thijn Neve er uit, en Tom van de Velde er in. En ook een wissel bij Ria Westdorpe: Abdelmajid Abdel er uit, en Miguel Rufo Molero er in. Dario Sandrini van Ria Westdorpe probeerde het met een kopbal, maar die inzet was te zwak. Er volgde wederom een wissel aan de kant van de thuisclub: Baris Kahya er uit, en A. Rasenberg er in. Enkele minuten hierna liep Dario Sandrini van Corn Boys tegen geel aan, wegens een overtreding. Wissel bij Ria Westdorpe: Samed Muselaj er uit, en Colin van de Velde er in. Mike Desomville van de bezoekers kreeg een 100% kans, maar verzilverde die uiteindelijk niet. En direct hierna weer een grote kans voor de ploeg uit Westdorpe, maar die ging er ook niet in! Mourad Lekfif van Ria Westdorpe kreeg ook een gele kaart getoond. Uit een goede aanval van de thuisploeg volgde een daverende knal, die echter door de keeper van Ria Westdorpe, Cedric de la Ruelle, nog net getoucheerd werd, en via de lat over het doel verdween. Een spectaculaire redding! Toen volgde er werkelijk een tovermoment van Tolunay Sahin van Ria Westdorpe. Hij zette 3 spelers van Corn Boys totaal op het verkeerde been en hij wandelde zo verder. Hoe hij deze actie uitvoerde, weet ik niet, en kan ik ook niet omschrijven, maar zoiets heb ik nog nooit gezien. Hij is een fantastische dribbelaar en erg gevaarlijk. Het enige is dat hij wat vaker oog moet hebben voor z’n medespelers. Maar toch was hij het wéér die de 0-5 scoorde!! Zijn derde doelpunt van deze middag, dus een hattrick!! Maar daar bleef het niet bij: hij scoorde ook nog op een prachtige en onnavolgbare manier de 0-6! En bijna had hij ook nog voor de 0-7 gezorgd, en dat zou zijn vijfde doelpunt van de dag zijn geweest, maar de bal ging net naast. Maar toch werd het nog 0-7, door een beauty van een doelpunt van Colin van de Velde van Ria Westdorpe!! De wedstrijd was niet lang hierna ten einde, en konden de spelers van beide teams gaan douchen. Het was een ruime zege voor de mannen uit Westdorpe en volledig verdiend. Het verschil was gewoonweg te groot. Als Ria Westdorpe wat preciezer was omgegaan met alle kansen, dan waren de dubbele cijfers zeker bereikt. Het bekeravontuur eindigde hiermee voor beide teams. Victoria’03 uit Oudenbosch bekert naar verwachting door en de andere teams kunnen zich dan volledig op de competitie gaan richten. vv Corn Boys zal de competitie beginnen met een uitduel tegen AVC Aardenburg, en Ria Westdorpe zal starten met een thuiswedstrijd tegen vv Groede. Ik wens beide teams veel succes hiermee. Ik moet zeggen dat ik voor de eerste keer dat ik dit werk doe, op bezoek ben geweest bij vv Corn Boys: mannen, jullie hebben een prachtig complex, met bijbehorende gebouwen. En het bestuur hartelijk bedankt voor de geweldige ontvangst!!                                                                                    Harry Brouns

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.