vv Schoondijke 1 – Ria Westdorpe 1, zondag 27-11-2016

Wedstrijdverslag vv Schoondijke 1 – Ria Westdorpe 1, zondag 27-11-2016

                             Ban eindelijk doorbroken!!!

 

Vandaag trad Ria Westdorpe 1 in Schoondijke aan, voor de zéér belangrijke wedstrijd tegen de plaatselijke voetbalclub. Zou er gewonnen worden, dan kwam er een eind aan een hele reeks van nederlagen. Bij verlies zou de positie bijna onhoudbaar worden. Scheidsrechter was dhr. J. de Jong uit Kloetinge. De wedstrijd begon enorm aanvallend, aan beide kanten. Ria Westdorpe kreeg al meteen in de beginfase enkele aardige kansen. In de 13de minuut viel pas de eerste echte kans voor vv Schoondijke 1 te noteren. 7 Minuten later kreeg dezelfde ploeg een reuzekans op de 1-0, maar die kans werd jammerlijk gemist. Na de eerste 20 minuten viel Ria Westdorpe wat terug. De opbouw verliep te traag, en de ploeg vond moeilijk openingen. Maar in de 24e minuut was het dan raak voor de mannen uit Westdorpe! Mo Kilic profiteerde optimaal van een blunder in de defensie van vv Schoondijke, en hij schoof de 0-1 binnen!!! 5 Minuten later was er een blessurebehandeling voor Stijn Eggermont van Ria Westdorpe, maar na behandeling kon hij gelukkig weer verder spelen. Iets later belandde een ingeschoten bal van Gregory van der Goes, namens Ria Westdorpe, in het zijnet van Schoondijke. Tijdens dit gedeelte van de wedstrijd had Ria Westdorpe duidelijk de regie in eigen handen. In de allerlaatste minuut van de 1e helft schoot Gregory nog een keer, maar de bal ging over. Gezien de speelwijze van Ria Westdorpe tijdens de 1e helft, zou een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoren, maar de wedstrijd was pas 45 minuten oud. Na de thee was het Ria Westdorpe die voor de eerste gevaarlijke aanval zorgde vanaf links. Precies 10 minuten later viel het tweede doelpunt in het voordeel van ons: Gregory zette de bal goed voor, de keeper van vv Schoondijke twijfelde, en greep niet in. Gert-Jan Vael was wel attent, en scoorde koppend over de keeper heen: 0-2!! Wat een weelde. Ria Westdorpe had het heft weer in eigen handen genomen, maar het devies was: Blijf met je hersens er bij!! In de 62e minuut was vv Schoondijke dichtbij de 1-2, maar onze keeper Mike Dansschutter reageerde uiterst koel, en bracht redding. De wedstrijd werd toch duidelijk feller en feller. Iets later viel de 1-2: Niek Haartsen bracht de spanning geheel terug in de wedstrijd, door de aansluitingstreffer te scoren! Onze defensie zag er toen niet al te best uit. Nu begon vv Schoondijke enorm aan te dringen, en in de 69e minuut zorgde onze keeper Mike er voor, dat de 2-2 niet op het bord verscheen. Hij reageerde knap op een afstandsschot. 3 Minuten later leverde Gregory van der Goes namens Ria Westdorpe een goed schot af, dat echter over ging. Nu was het de beurt aan vv Schoondijke om aan te vallen. Ria Westdorpe liet de tegenstander veel te ver komen. De spelers uit Westdorpe leken wel verlamd van de spanning. In de 84e minuut kreeg vv Schoondijke nog een reuzekans op de 2-2, maar die werd gelukkig voor Ria Westdorpe gemist. Beide ploegen zaten er volledig door, maar in de 89e minuut maakte Mauro Campanella een eind aan alle spanning, door de 1-3 te scoren uit een goede voorzet van Mo Khamis! En de kers op de taart werd gezet door Jens Knibbeler, die uiteindelijk ook nog de 1-4 op het bord zette, na een voorzet van wederom Mo Khamis. Dit was ook tevens de eindstand. In deze wedstrijd waren er 2 wissels aan de kant van Ria Westdorpe: Gregory er uit, en Mauro er in, Mo Kilic er uit, en Mo Khamis er in. De zo erg gewenste 3 punten waren binnen!! Eindelijk een winstpartij. Dat kon de ploeg uit Westdorpe goed gebruiken!! Komende zondag spelen we weer thuis, en dan tegen Breskens. Deze ploeg speelde vandaag thuis tegen Corn Boys en wonnen met maar liefst 10-1! Door de winst van Ria Westdorpe, steeg deze ploeg van de 13de naar de 11de plaats in de rangschikking. Een goede zaak, en laten we er volgend weekend op zondag 4 december vol voor gaan. Blijf er in geloven, winst zou fantastisch zijn, en een punt zou ook al mooi meegenomen zijn. vv Schoondijke moet dan uit tegen de Patrijzen, en zal daar de handen vol aan hebben.

Voor de foto’s klik hier                                                                                      Harry Brouns

De stand in deze 4de klasse A ziet er na vandaag als volgt uit:

Luctor’88 11-26 Sluiskil 11-13
Hontenisse 11-26 Groede 10-12
Breskens 11-25 IJzendijke 11-11
Steen 11-24 Ria Westdorpe 11-7
Clinge 11-24 Biervliet 11-7
Oostburg 10-19 Schoondijke 11-6
Patrijzen 11-13 Corn Boys 11-4

Harry Brouns

Dit bericht is geplaatst in A1, RIA-W1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.