Vogelwaarde D1 – RIA-W/Corn-Boys D1 09-05-2015

Het einde van de competitie is in zicht en vandaag stond de voorlaatste wedstrijd op het programma. Het is nog steeds vakantie voor de jongens en daarom zijn we ook niet helemaal compleet. Joost, Dave en Ramon zijn er helaas niet vandaag, maar met 13 spelers hebben we een selectie die groot genoeg is. In Vogelwaarde aangekomen zagen we meteen een boerenkar die versierd was en een tractor op het parkeerterrein staan van de tegenstander. Deze kar was waarschijnlijk niet voor ons bedoeld, want kampioen worden zit er helaas niet meer in. Dat neemt niet weg dat we vandaag niks cadeau gaan geven. Trainer Thomas kon ook helaas vandaag niet aanwezig , doordat hij op hoogtestage was in Limburg op zijn fiets. Ondergetekende hanteert vandaag de vlag en Herbert doet de coaching vanuit de dug-out. De belijning rond de dug-out leek me erg klein, dus het was maar afwachten of dit ruim genoeg was voor Herbert hahaha. Vanaf de eerste minuut staan we positioneel erg goed te spelen en Vogelwaarde komt er niet aan te pas. Wij laten de bal van voet naar voet gaan en we zien prima voetbal van onze kant. Doordat iedereen in beweging is loopt alles als een trein en het is genieten geblazen voor ons. Vogelwaarde kan niks anders doen, dan toekijken hoe wij keer op keer door hun verdediging heen snijden. Alleen……de bal tussen de palen krijgen is net zoals wel vaker bij ons nog wat lastig in het begin. We krijgen dan toch wel een kans of 3 in het begin via Liam, Jordy en Zyrico. De kans van Zyrico was dan ook wel en zeer behoorlijke kans en hij baalt hier verschrikkelijk van. Er was iemand die zei: “ Hoe kan je die nu missen” Ondergetekende herinnerde de speler die dit roept nog even aan een “kansje” in Zaamslag die hijzelf om zeep hielp. Gelukkig konden we daar allebei nog om lachen, dat die kans er toen ook niet in ging.( ach dat is voetbal toch?) Het lukt in de eerste 10 minuten nog niet echt om te scoren, maar we blijven het proberen. Ondertussen geven we in de verdediging niks weg en Michel,Thomas,Lucas en Rick doen achterin gewoon wat ze moeten doen. Na een minuut of 12 opent Jordy de score. Hij krijgt de bal via Yannick en Sven in bezit en knalt de bal droog tegen de touwen. Hierna gaan we gewoon  door en een paar minuten laten krijgt Zyrico de bal in de diepte via Jordy en hij Zyrico maakt dan ook de 0-2. Vlak voor de rust krijgt Vogelwaarde een corner. Als de bal door ons maar half wordt weg geschoten, ruikt Vogelwaarde zijn kans. De bal komt voor de voeten van een tegenstander en die knapt de bal hoog in het doel. Tom kan er alleen maar naar kijken en met een 1-2 stand gaan we rusten. Dat is nog niet echt een stand waarbij je denkt dat de buit binnen is, maar in de tweede helft gaan we echt helemaal los. Na een bekertje sinas en een kleine 10 minuten rust, gaan we de tweede helft in, als hongerige wolven. We willen meer dan dat we hebben laten zien en vooral de eerste 10 minuten spelen we super. We zien doelpunten van vele verschillende spelers zoals Sven,Timothy, Liam en Thomas. Het ene doelpunten is nog mooier dan het andere doelpunt. Maar zoals ik wel vaker zeg is het scoren natuurlijk leuk en het hoort erbij, maar toch zeker niet het belangrijkste bij het spel. Het plezier en de drive die ik vandaag heb gezien bij de jongens stemde me zeer tevreden Het was leuk en men was ervan bewust dat we het samen moesten doen. We winnen hier met 1-6 en dat is een klein feestje waard. Door de euforie kan ik me niet meer alle details van de doelpunten voor de geest halen, maar ik weet wel dat dit een leuke zaterdagochtend was. De arbitrage was overigens goed te noemen in Vogelwaarde, al nam hij eenmaal mijn vlagsignaal voor buitenspel niet over. De arbiter zou toch wel weten dat ik het vlaggen altijd heel serieus neem……?  Na de wedstrijd gaan we snel naar huis omdat we om half vier weer moeten vertrekken naar Kemzeke voor een toernooi. Als voetballer maak je soms lange dagen ( als trainer ook overigens….) Ja ja beste lezers…..jongetjes worden kerels en kerels dat zijn ze zeker geweest deze ochtend. Bedankt weer…………….!

Dit bericht is geplaatst in D1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.