Spui D1 – RIA-W/CornBoys D1 18-04-2015

Het einde van het seizoen is in zicht en langzaam beginnen de temperaturen te stijgen. Zomer is het dan nog zeker niet, maar we gaan de goede kant op zullen we maar zeggen. Het was vandaag ook weer een mooie dag met een stralend zonnetje. Dit alles maakt het allemaal net wat leuker om weer onze voetbalkunsten te tonen. De trainersstaf is vandaag compleet en dat is nog niet iedere week gelukt dit seizoen. Helaas is onze selectie niet compleet vandaag want Rick heeft wederom last van een onwillige knie. Dit probleem komt helaas wel vaker voor bij Rick en het is te hopen dat hij weer snel klaar is om te voetballen. Gelukkig is hij er wel bij om zijn team te steunen( en tevens verzorger te zijn) en dat is altijd prettig natuurlijk. Deze steun is er ook vandaag weer, doordat er weer en hoop vaders en moeders mee afreizen naar Spui. Ik heb het wel vaker gezegd waarschijnlijk, maar vaders, moeders en andere supporters is altijd leuk voor onze spelers .We reizen dat ook weer met een flink konvooi af naar Spui, waar we om half 10 mochten aantreden. Op Spui treffen we nieuwe en zeer mooie kleedkamers aan en ook de ontvangst is zeker goed te noemen. Na een goede opwarming en de wedstrijdbespreking arriveert ook Thomas Ritico op het veld. Hij was immers iets later vandaag want hij moest nog even naar de kapper voor de wedstrijd. Ik heb hier natuurlijk alle begrip voor, want je weet immers nooit of er nog leuke dames langs de zijlijn staan. Als dan je haar goed zit, sta je immers al 1-0 zeg ik maar altijd. Herbert hanteert vandaag de vlag en een goede grensrechter is natuurlijk altijd van belang. Het blijkt al heel snel dat we vandaag een echte arbiter hebben, want deze verschijnt op het veld in een smetteloze zwarte outfit. Daarbij had hij waarschijnlijk de komende weken heel hard gestudeerd op alle regeltjes die van belang konden zijn op het veld. Dat hij een beetje een pietlut was, merken we zeker tijdens de wedstrijd, maar daarover straks meer. Je zou verwachten dat deze arbiter toch ook wel op de hoogte zou zijn dat Spui in het rood en wij in rode shirts wel erg lastig zou worden. Maar dit snapt hij niet helemaal, want hij laat de wedstrijd gewoon beginnen. Wel doet hij later moeilijk over een shirt wat de verkeerde rode kleur zou zijn en volgens mij wist hij zelf soms niet waar hij het over heeft. Sommige arbiters zijn dan ook op de verkeerde manier nadrukkelijk aanwezig en dit was er zeker eentje om in te lijsten. In de eerste helft maken we het Spui gewoon erg lastig en zijn zeker niet de mindere. Heel af en toe zijn we wel onze vaste man kwijt en staan we verkeerd te dekken. Het aanschuiven van de achterste linie gaat vaak ook te traag waardoor we een heel lang veld krijgen. Tevens hebben we nog teveel ontzag voor een paar uit de kluiten gewassen spelers. Toch komen we de eerste helft goed door en met een 0-0 stand gaan we rusten. De eerste helft was op een paar kleine dingetjes na gewoon goed en Spui krijgt goed tegenstand van ons. Na de rust hebben we het vaak erg moeilijk en dat zou ook vandaag het geval zijn. Waar we al bang voor waren gebeurt en de doelpunten vliegen ons om de oren. We gaan helaas met 4-0 de boot in. Al met al een goed eerst gedeelte van de wedstrijd en een mindere tweede helft, maar dat is niet anders. Spui zal waarschijnlijk ook de kampioen worden, dus een schande is dat zeker niet. Jammer……volgende keer beter.

Dit bericht is geplaatst in D1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.