RIA-W/Corn-Boys D1 – Zaamslag D1 11-04-2015

Na een paar mooi dagen op donderdag en vrijdag, was het vandaag nog niet echt stralend voorjaarsweer. Koud was het zeker niet, maar wind en wat druppels regen waren vandaag nadrukkelijk aanwezig. We waren bijna voltallig vandaag met uitzondering van trainer Thomas die een zware etappe op de fiets in zijn agenda had staan. Natuurlijk is Thomas de jongste van de trainers en waarschijnlijk ook een stuk fitter dan ons. Nou ja, hij was er in ieder geval niet bij en zat deze ochtend op zijn fiets. Voor de rest was er een zeer ruime selectie van 16 ma, wat best veel is. Het eerste probleem begon in de kleedkamer, want er waren helaas shirt tekort. We moesten onze rode shirt aanvullen met wat shirt uit de voorraadcontainer. Rood is rood zou je zeggen, maar dat bleek toch niet helemaal waar te zijn. Gelukkig spelen er bij ons niet al te grote beren en de shirts uit een lager elftal bleek toch nog prima te passen. Tijdens het opwarmen bleken er wederom fans te zijn van keeper Tom, want iedere week is het weer een strijd wie hem mag inschieten. Ik vroeg nog aan Tom hoe het kwam dat hij zo populair was, maar hij kon me hier geen antwoord op geven. Na de opwarming en teambespreking mochten we de mat op tegen Zaamslag. Vorige keer gingen we met 3-0 het schip in en nu waren we toch echt uit op een revanche. Door de ruime selectie was er een volle bank. De keuze van de wisselspelers moesten we maken op o.a de opkomst bij de trainingen, maar natuurlijk werd er doorlopend gewisseld. Nico was fris en fruitig uit de nachtdienst gekomen om ons te fluiten, waarvoor onze dank. Cor ( vader van Thomas) was ons weer prima van dienst door de vlag te hanteren, waarvoor ook onze dank. Het mooie is, als Cor er is, dat ik dat weer een lekker kopje koffie krijg in de kleedkamer. Dat smaakt dat ook altijd prima en zeker is dat even een rustmomentje voor. Misschien kan ik Cor vastleggen voor de laatste wedstrijden van het seizoen, want een kop koffie smaakt altijd. Misschien moet Thomas nog even met zijn pa wat afspraken hierover maken. Ik zal jullie opstelling besparen, maar eigenlijk starten we de wedstrijd zoals we ook in Zaamslag speelden. We hebben dan ook wederom enkele kansjes via Zyrico en Sven, maar de doelman van Zaamslag is weer in prima vorm. Hij pakt weer een paar mooie ballen en is dan ook zeer belangrijk voor de tegenpartij. En wij, wij worden wat slordiger, nonchalanter en het voetballen laat te wensen over. We zien wat achteloze “ buitenkant voetjes” van Jordy en Sven en eigenlijk is dit niet de wedstrijd om zo te gaan spelen. Veel ballen gaan slecht in de aanname en de ballen springen alle kanten op. Het is dat Tom een paar goed ballen eruit haalt in de eerst helft, want anders was het al eerder mis gegaan. We spelen slordig en vergeten te voetballen en gelukkig houden we stand in de eerste helft. De werklust is er bij sommigen wel, maar echt tevreden kunnen we niet zijn in de eerste helft. Michel, Lucas, Nicholas en Ramon gingen hier zeker in voorop. Na een korte pauze gaan we weer de wei in en hierna zien we het niveau afzakken. Thomas moet als laatste man teveel gaten dichtlopen en we krijgen het zwaar. Ook Joost en Jordy moeten vele meters maken en hebben het dan ook lastig. Via een mooi afstandschot ( en meewind) ploft de bal hard in de rechterhoek, door een speler vanaf het middenveld. Prima doelpunt dat moet zeker gezegd worden en de 0-1 is een feit. Wij zijn het spoor bijster en vlak daarna wordt het ook nog 0-2 door een corner die er in een keer in gaat. We komen er nu nog heel weinig uit. Lucas schiet nog op de paal en ook Timothy krijgt nog een kans. Ook Liam krijgt nog een halve kans, maar meer dan dat wordt het niet.  De kopjes gaan hangen en het geloof is er niet meer bij ons. Zyrico merkt op vanaf de bank, dat het vele wisselen misschien ook wel een boosdoener is. Daar heeft hij zeker en punt, maar iedereen moet immers spelen. Ik heb hem dat ook uitgelegd en dat begreep hij ook wel. Nicholas komt ook nog ongelukkig in botsing en moet er even af. Het maakt allemaal niet veel meer uit en als het dan nog 0-3 dan is de wedstrijd gespeeld. We proberen dan nog 1 op  te spelen door Thomas en Sven op het middenveld te plaatsen en Jordy erbij in de spits, maar dit helpt allemaal niks. Ramon, Christian en Dave spelen hierdoor zonder laatste man en ze doen dat zeker niet slecht. Het levert helaas geen doelpunten meer op. Het enige positieve wat we kunnen vertellen is dat het weer iets beter werd, maar dan houdt het ook echt wel op. Helaas, helaas, je kan niet altijd winnen. We hebben in ieder geval in deze competitie laten zien, dat we al wat gewonnen hebben. Mannen…..kop omhoog….volgende keer beter.

 

Marco

Dit bericht is geplaatst in D1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.