RCS 1 – RIA-W 1  12-4-2015

Hoofdmacht schrijft geschiedenis in bestaan van de club

Na lang wachten is ons keurkorps erin geslaagd om een langer verblijf dan één jaar in de derde klasse te bewerkstelligen. De veerpont richting vierde klasse mag dit seizoen zonder ons terug. Door in Oost-Souburg met 0-2 te winnen, werden de laatst benodigde punten gepakt. Een mijlpaal in de clubhistorie. Prestige is wat nog rest in de komende vier duels met onder andere uit naar Philippine en Terneuzen.

Dat winnen van RCS geen gemakkelijke opgave zou zijn, was voor iedereen duidelijk. In eigen huis bleven we met hangen en wurgen op 0-0 steken. Deze keer verliep het anders. Want na 28 seconden lag de bal al in het netje nadat nota bene RCS de aftrap had mogen nemen. Een droomstart met Roniël Uranie als prijsschutter (0-1).  Tot aan de pauze bleven we zonder meer de betere ploeg met onder andere oogstrelende acties van Cüneyt Kursun en een defensie die de zaken goed op orde had. Pech had Kursun in dit treffen eveneens. Tot twee maal toe keerde de doellat zijn keiharde uithalen.

Na de hervatting kreeg RCS meer greep op het spel. Met name omdat we het middenveld minder goed bezet hielden. De ruimte die daardoor ontstond buitte de thuisclub goed uit, maar kwam niet tot scoren. Tactisch ingrijpen leidde tot herpakken van deze linie. En wat voor ons belangrijker is, tot 0-2 door een rake inzet van Jos Westerhout in de 76e minuut. Met deze stand op de borden maakte arbiter Nihat Babat uit Bergen op Zoom een einde aan het alleszins boeiende duel.

Met dank aan Rinus Verberkmoes voor bovenstaand verslag, klik hier voor de foto’s

RIA: Mike Danschutter, Tommy de Smet, Kenneth Vera de Meester, Sebastiaan Vanhijfte (85. Gert-Jan Vael), Salim Hamidi, Rodrian Uranie, Mathieu Godfroid (46. Sylvion Uranie -65. Jos Westerhout), Cüneyt Kursun, Roniël Uranie, Remy de Die, Bas Dekker. Wisselspeler: Soufian Dooms.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.