Zaamslag D1 – RIA-W/Corn-Boys D1 04-04-2-15

In het drukke Paasweekend stond vandaag(zaterdag) de wedstrijd in Zaamslag gepland. Op maandag stond het toernooi in Bonheiden op de kalender. Op het moment dat ik dit verslag typ, ben ik net een paar uur terug uit Bonheiden en de euforie van vandaag speelt nog steeds door mijn hoofd. Een goed toernooi gespeeld door onze jongens, maar dit staat in schril contrast met de wedstrijd tegen Zaamslag. We wachten overigens nog steeds op het verslag van Herbert in Schoondijke, maar volgens mij heeft hij een defecte pc ofzo… Timothy kon er vandaag niet bij zijn, maar verder was de selectie compleet. We vertrokken weer met een heel konvooi richting Zaamslag en zoals wel vaker was ondergetekende nog niet helemaal wakker. Ik was niet de enige, want enkele spelers waren ook nog een beetje duf zoals ik zag. Toen we in Zaamslag aankwamen, konden we gaan beginnen aan de opwarming en de teambespreking. Trainer Thomas was rechtstreeks gereden en die was er ook al helemaal klaar voor. Nadat we hadden opgewarmd en alles hadden besproken konden we aan de wedstrijd beginnen. Het klinkt misschien arrogant, maar de gehele eerste helft waren wij heer en meester op het veld en Zaamslag kwam er niet aan te pas. We krijgen kans op kans, maar respectievelijk Yannick,Zyrico,Jordy,Liam en Sven weten de doelman van Zaamslag niet te verschalken. Deze jongen staat goed te keepen, dat moet gezegd worden, maar we verzuimen de nekslag uit te delen. We zien hele mooie combinaties, maar het net vinden blijkt toch net iets teveel gevraagd. Toch denk je als trainer ieder keer, dat we wel een keer kunnen scoren deze wedstrijd. Maar, hoe langer dit op zich laat wachten, hoe minder hoop we krijgen. Zoals ik al zei worden grote kansen op zeep geholpen en we staan soms naar elkaar te kijken alsof we het in Keulen horen donderen. Als we dan aan het eind van de eerste helft nog eens het deksel op neus krijgen, staan we gewoon met 0-1 achter. Tom, onze keeper trekt zich dit doelpunt erg aan, maar eigenlijk moet hij dit niet doen. De uittrap kon inderdaad beter, maar niemand van ons reageert op deze bal. We denken allemaal hetzelfde  en het komt erop neer, dat iedereen denkt dan een ander wel zal reageren. Nou….er reageert niemand en de bal word in het netje gelegd, zoals dat in voetbaltermen heet. We gaan dus rusten met een kleine 1-0 achterstand en eigenlijk heeft iedereen nog goede hoop dat het tij wel gekeerd gaat worden. Als je dan in de rust ook nog thee met melk voorgeschoteld krijgt, dan is het net of ze ons willen pesten. In de tweede helft wordt het allemaal niet veel beter en Zaamslag komt er een paar keer gevaarlijk uit. Tom moet dan ook meerdere malen aan de bak om zijn doel schoon te houden. Ik stoot van pure frustratie nog 2 keer mijn hoofd in de veel te lage dug-out en Herbert heeft moeite om niet buiten de erg kleine afbakening van kalklijnen te komen. Hebben ze hier in Zaamslag nu bewust alles kleiner gemaakt of worden de trainers hier niet zo groot. Eigenlijk schieten worden hier tekort en het enige wat we doen is elkaar aankijken met een verontwaardigende blik. We zullen hier toch niet gaan verliezen? Maar dat gebeurt helaas wel, want Zaamslag prikt er gewoon nog 2 binnen en er gaan geen punten mee naar Westdorpe. Al de mensen die deze wedstrijd hebben gezien, zullen kunnen beamen dat de opmerking “ het kan alleen maar beter gaan” hier wel op zijn plaats is. Het was vandaag niet onze dag zoals blijkt en we gaan dus met 3-0 de boot in. Gelukkig is het plezier er nog wel bij de jongens en dat is veel meer waard, want het plezier staat voorop. Na een lekkere warme douche zie je toch wat een zak chips en een broodje frikandel kan goed maken bij de mannen. De nederlaag wordt snel vergeten en na een lekkere versnapering gaan we allemaal huiswaarts. Mannen…….op naar de volgende wedstrijd.

Dit bericht is geplaatst in D1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.