RIA-W/Corn-BoysD1 – Schoondijke D1 14-03-2015

In mijn enthousiasme begon ik deze ochtend luchtig gekleed op weg naar het voetbalveld. Toen ik echter daar aan kwam,had ik al door dat dit een foute keuze was van mij. Het was best fris moet ik zeggen en ik was blij dat ik in een warme kantine aan kwam. Gelukkig gaf Ilse mij hier aan, dat ik een warme jas kon pakken, die in de bestuurskamer hing. Iets later kwam Herbert ook aan in de kantine en die was ook niet helemaal fris en fruitig. Hij was dan ook niet helemaal okselfris uit het buitenland gekomen, waar hij voor zijn werk verbleef. Maar het belangrijkste was, dat hij vandaag aanwezig was om de plaatselijke D1 te coachen. Thomas Ritico had vandaag een drukke agenda zoals we al wisten, want hij begon met een vlakke etappe op de racefiets en later op de dag een heuse ploegenpresentatie van de nieuwe Westdorpse wielerploeg  “ de Supapkus”.  Ik weet niet of Thomas en zijn ploeg al een startlicentie hebben voor de Tour de France van 2015, maar dat ze al druk aan het trainen zijn dat is zeker. Het kwam er dus op neer dat Herbert en ondergetekende samen met D1 de klus moesten klaren vandaag. Wilfried Winne was vandaag weer onze arbiter en Nico de Moor was onze vlaggenist. Hiervoor weer onze dank natuurlijk. We hebben een complete selectie van 16 man, maar Joost kan helaas maar een halve wedstrijd spelen. We starten met de gebruikelijke opwarming en tijdens het opwarmen zien we ook de tegenstander het veld opkomen. Zoals blijkt zitten hier redelijk was meisjes bij en we zien al wat koppies kijken of er wat leuks bij zit. Ik vertel Sven en Rick dat zij de knapste meisjes moeten “ dekken”zoals dat in voetbaltaal heet, maar eigenlijk betrap ik mezelf erop dat dit misschien een beetje raar is, omdat te zeggen. Natuurlijk was dit maar een geintje van mij, maar Rick konden mij wat later al vertellen, welke dame het leukst was om te zien. ( De leukste zat op de bank zei hij hahaha)We hebben de vaste opstelling iets omgezet, omdat we weten dat er een snelle voorhoede speler bijzit, die voor gevaar gaat zorgen. Ramon is dan ook de aangewezen persoon, om deze speler in de tang te nemen en dat is voor Ramon een koud kunstje zoals zal blijken. Zijn tegenstander raakt dan ook de hele wedstrijd geen knikker en dat is voor mij persoonlijk genieten geblazen. Ik kan niet anders zeggen dat Ramon samen met Thomas geweldig waren vandaag.  We starten de wedstrijd goed, maar het spel is nog een beetje rommelig. Het veld wordt niet goed breed gehouden doordat onze halfspelers erg naar binnen toe komen. Ik probeer duidelijk te maken tijdens de wedstrijd, dat het veld breder moet worden. Ik zie dan ook al eens mensen naar me kijken, die denken dat ondergetekende wel erg nadrukkelijk aanwezig is vandaag. Dat klopt helemaal moet ik eerlijk zeggen, maar dat kwam omdat Thomas er niet was en Herbert niet helemaal fit was. Tja, dan moet ik voor 3 man coachen en dat lukte me aardig. Na een minuut of 12 zien we een goed aanval die wordt opgezet via Yannick en Zyrico. De bal komt bij Jordy die hem keurig in de hoek plaatst en we leiden met 1-0. We worden sterker en sterker en krijgen dan ook nog een paar kansen via Joost en Sven, maar verder dan 1-0 komen we in de eerst helft niet. In de rust praten we nog even wat dingetjes bij, maar eigenlijk gaat het best aardig. In de tweede helft gaan we gewoon door met spelen zoals we deden en volgens mij had Tom net zo goed even wat kunnen gaan drinken in de kantine. Hij heeft het niet echt druk, maar dit komt ook, doordat de spelers die voor hem staan prima spelen. Ik noemde al de goed spelende Ramon en Thomas die echt super waren vandaag. De anderen wil ik echter niet tekort doen, want ook de andere waren prima in vorm. Michel speelt al een heel seizoen erg constant evenals Lucas. Hun inzet is nooit een probleem. De gebroeders Gragg waren vandaag ook erg goed en zeer fel vandaag. Tim, Dave, en Rick liepen waar nodig de gaten dicht en je zag gewoon dat we voor elkaar een stapje extra willen doen. Als we enkele minuten in de tweede helft zijn, laat Sven even zien hoe hard een bal op doel kan rammen. Met een doffe dreun slaat de bal tegen de netten en we leiden met 2-0. Hierna scoort Jordy snel de 3-0 en eigenlijk is de wedstrijd gespeeld. In de slotfase zien we nog hoe Zyrico vanaf het middenveld even laat zien, wie nu de snelste is op een meter of 60. Hij gaat een sprintduel aan met een speler van Schoondijke en loopt eventjes een gat dicht zodat Tom de bal kan pakken. Het is dan ook nog steeds genieten geblazen langs de kant. Liam wordt in de slotfase nog gevloerd en eigenlijk had dit misschien een penalty moeten zijn. Arbiter Wilfried geeft echter voordeel en als Yannick niet net zijn nagels had geknipt van zijn tenen, dan had hij hem binnen getikt. Hij komt dan ook een cm tekort en dat is echt jammer. Zijn inzet had hier beloont moeten worden. Jordy schiet nog op de paal en het is tenslotte Sven die de 4-0 maakt. Zijn harde schot door het midden verrast de keeper en de drie punten zijn dan nu ook echt voor ons. Ik kan me de tijd niet heugen, dat we hebben gewonnen dus is het dubbel feest. Tom, Lucas, Michel, Sven, Thomas, Ramon, Jordy, Dave, Nicholas, Tim, Christian,Zyrico,Liam, Yannick, Rick en Joost……………..wat een geweldige partij hebben jullie laten zien vandaag. Het was genieten voor ons als trainers e het aanwezige publiek. Op naar de volgende wedstrijd.

 

Marco

Dit bericht is geplaatst in D1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.