Biervliet/Hoofdplaat D1 – RIA-W/Corn-Boys D1

Het zou vandaag een drukke dag worden voor ons als trainers en de spelers. Eerst een wedstrijd in Biervliet en aan het einde van de dag lekker frietjes eten, een dropping en film kijken. Het was heerlijk voorjaarsweer en dat betekent dat we weer naar de betere temperaturen gaan. Herbert was er vandaag niet, want hij zat in verre oorden voor het werk. Zyrico was al een hele week ziek en een blessure van Ramon, betekende dat er 2 spelers minder waren dan normaal. Toen we lekker aan het opwarmen waren, kwam ook het team van de tegenstander het veld op. Onze jongens keken er eens naar en iemand van ons maakte al een opmerking dat het allemaal geen probleem ging worden vandaag. Waar dit alles op gebaseerd was weet ik ook niet, maar waarschijnlijk zagen ze “ er niet goed uit” ofzo? Ondergetekende zou vandaag de vlag hanteren en ik mocht dit zomaar een hele wedstrijd doen van Thomas, waarvoor mijn dank. Het vlaggen is nu niet echt mijn grote hobby, maar als je het doet, moet je het ook serieus nemen. Zomaar een beetje wapperen met je vlag heeft geen toegevoegde waarde, maar helaas kom je dit soort figuren nog vaak tegen op de velden. Vlag serieus en eerlijk en anders kan je beter van de vlag afblijven vind ik. We starten de wedstrijd erg tam en het lijkt wel of de opdracht was, wie er het hardst onder een bal kon “peren” Man, man, man dat was me toch een drama deze ochtend. We vergeten vanaf het begin dat voetbal toch echt een teamsport is, waarbij we elkaar gerust mogen aanspelen. Dat proberen we tijdens de wedstrijd ook nog duidelijk te maken, maar sommige vragende blikken zeiden al voldoende. Niet bij iedereen kwam die boodschap dus aan zoals bleek. We krijgen in de eerst helft dat ook een hoop kansen voor de goal, via Jordy,Liam, Joost en Lucas. Slechte schoten op goal en gaan voor eigen succes, zorgen ervoor dat we de bal er niet in krijgen. Als we snel moeten reageren op een bal, zijn er tevens spelers die pas op gang komen als we al een paar seconden verder zijn. Dat kom je dus gewoon te laat en ondergetekende liet ook verbaal blijken, dat dit niet echt de bedoeling was. De verdediging had het niet echt druk maar er waren toch een paar uitvallen in de eerste helft van de tegenstander. Michel speelt sterk op de linksback en ook Dave op rechts moest een paar keer goed ingrijpen. Centraal in de verdediging hebben we niet echt problemen, maar hier schiet men op de beurt de bal zo hard mogelijk naar voor. Opbouwen dat vergeten we gewoon en hierdoor is het nu niet echt een aantrekkelijk pot voor het publiek. De eerste helft komt dan ook niet verder dan de brilstand (een sombere 0-0) en we moeten kijken of we in de rust nog wat zaken kunnen bespreken. Op weg naar de kleedlokalen moesten we nog een klein dijkje af en dat was niet voor iedereen een succes. Ik ging dan ook plat op de kont naar beneden doordat ik een beetje ging glijden onderweg. Toch wel iets geschrokken keek ik rond of iemand het gezien had, maar gelukkig zag ik niemand kijken. Later bleek dat mijn wederhelft mij toch op mijn kont had zien glijden en zij vond dit wel grappig geloof ik. Soms is zwijgen het beste zeg ik dan altijd maar……Na de rust komt o.a Sven in het veld en ook Timothy en Christian. Toch spelen we nu tegen de wind in en hierdoor krijgen we al snel problemen. De tegenstander komt nu met lange ballen die een paar keer over de verdediging vallen. Men heeft bij ons niet zo snel door dat dit voor gevaar kan zorgen en we verkijken ons hierop. We zijn dan ook niet meer zo dominant als in de eerste helft en we gaan zelfs elkaar verwijten maken. In de spits krijgen Yannick, Liam en Sven wel ballen toegespeeld, maar dikwijls is het vervolg er niet. Halverwege de tweede helft komt we er wel een keer goed uit en we zien hier een mooie combinatie tussen Sven, Joost en Jordy. Jordy rond de aanval mooi af met een mooie bal over de keeper. We leiden eindelijk maar dit zou van korte duur zijn. Op rechts vlakbij ons doel krijgen we een domme vrije trap tegen. Er was dan ook echt geen reden om hier de tegenstander te haken, maar toch gebeurt dit wel. Ik waarschuw keeper Tom nog voor een hoge bal uit de vrije trap. Mijn inschatting is dan ook, dat de wind de bal zal optillen i.c.m een effect draaiend naar de linkerhoek. Ik ben Jomanda niet, maar toch krijg ik gelijk. Een mooie vrije trap bevestigd mijn voorgevoel en Tom kan alleen maar kijken hoe de bal het doel in gaat. Hij was hier dan ook nog een hele dag chagrijnig, zoals later bleek.  Het staat 1-1 en eigenlijk moeten we bij ons zelf te rade gaan. Wij hebben verzuimt een keer of drie tot vier te scoren en nu staat het gelijk. Hierna willen we nog aandringen om te scoren, maar meer dan te gehaast aanvallen wordt het niet. We hebben verzuimt op in de eerste helft de wedstrijd op slot te gooien en combineren met elkaar is niet goed gelukt. Op naar volgende wedstrijd dan maar en we hebben gelukkig een puntje. Twee wedstrijden en twee puntjes……het kan slechter. Hopelijk volgende week een complete selectie en wat meer oog voor elkaar. Nu vlug naar huis en voorbereidingen gaan verrichten voor vanavond. Dropping….eten…filmpje…..wat hebben we het weer slecht dit weekend….Iedereen weer bedankt voor de inzet, steun langs de lijn en het vervoer naar Biervliet. Tot volgende week.

Dit bericht is geplaatst in D1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.