Breskens F2 – Corn-Boys/RIA-W F1 13-12-2014

Na een hele avond en ochtend in spanning te hebben afgewacht of de wedstrijd toch wel echt zou doorgaan wegens de vele regenval. Bleek dat ook de jongens en meisjes in Breskens niet van peperkoek zijn gemaakt. En dus vertrokken we op het vroege tijdstip van 8.45 naar het verre Breskens.
Hetgeen voor ons geen nadeel hoeft te zijn, aangezien sommige spelers van ons ’s morgens nog wat opstartproblemen blijken te hebben en op deze manier een halfuur wakker kunnen worden in de auto. Dit bleek ook deze zaterdagochtend zo te zijn.
We wilden het toch al mooie seizoen ook mooi afsluiten en vertrokken met goede moed naar Breskens, waar we tegen de F2 zouden spelen. Bij aankomst bleek het al bijzonder druk te zijn op de parkeerplaats. Het bleek dat er op hetzelfde tijdstip een heuse kampioenen wedstrijd tussen HVV-F5 en Breskens-F3 zou worden gespeeld.
Na de broodnodige opwarming met het koude weer en het rustig overspelen en inspelen van de keeper van de dag Matthieu begonnen we netjes opgewarmd aan de wedstrijd.
Deze wedstrijd konden we over een volledige fitte selectie bezitten. Zodat we met 12 fitte spelers aan de wedstrijd konden beginnen. Gelukkig wilde Breskens ook 9 tegen 9 spelen zodat we met 3 wissels aan de wedstrijd begonnen.
Zoals de laatste weken vlogen we er ook weer deze week vanaf minuut één er weer flink in. De eerste minuten van een wedstrijd blijven misschien wel de belangrijkste. We waren echter de fel en liepen de kleine ruimte die er was zelf dicht. Het leek wel of we met 5 spitsen speelden.
Gelukkig bleven we geduldig de kleine ruimtes benutten en na een schot op de paal kom Amy in de rebound met haar rechtse been te scoren. Notabene met dat been waarvan ze niet wist waarom ze het had. Verrek daar kan ik ook mee scoren. 0-1.
Niet snel daarna viel ook de 0-2 en de 0-3. Het probleem dat we moeilijk tot scoren komen lijkt zo langzaam aan op gelost te zijn. We hadden een paar maanden geleden nog aan een spitsentrainer gedacht, maar het budget bleek hiervoor niet toereikend. Een trainningsstaf van drie bleek voor de club financieel al zwaar genoeg te zijn.

Nog voor de rust, bij een scherpe uitval van Breskens kregen we de 1-3 tegen ondanks knap keeperswerk. Met alleen aanvallende acties word het verdedigen weleens vergeten en krijg je met een mooie counter de goal tegen. RUST

In de rust de spelers wat kleine tips meegeven. Vooral dat ze het veld wat groter moesten houden om zo wat meer ruimte te krijgen en ook om toch zeker niet te vergeten dat we moeten verdedigen.
Het leek wel of er na rust alles lukte waar we heel het seizoen op gehamerd hadden. Het veld werd goed breed gehouden. Er werd overgespeeld alsof het niks was. Er werd constant druk gezet en mee terug verdedigd. Breskens kon niet anders meer dan proberen de schade te beperken. Ondanks dit dappere weerwerk was er geen houden meer aan. De ene na de andere bal vloog erin. De een nog fraaier dan de andere.

Er werden overstapjes, lobjes, noem het maar op gedaan. Eigenlijk teveel om op te noemen. Bijna alles lukte opeens. Op 20 minuten werden er nog 8 ingetrapt .
Eindstand 1-11 !

Een mooi einde aan het al even fraaie seizoen. (Klik hier voor foto’s van de wedstrijd)

De jongens en meisje van RIA/CORNBOYS of CORNBOYS/RIA wat maakt het ook uit.
Fantastisch resultaat 2e worden in de 3e klasse. Voor bijna alle spelers voor het eerst op een groter veld. Klasse gedaan.
10 wedstrijden gespeeld en 7x gewonnen totaal 21 punten. 40 goals gescoord en maar 15 tegen. Zeer knappe cijfers.
Na de winter gewoon weer lekker verder voetballen, hard blijven trainen en vooral veel plezier met elkaar maken. Want ook bij ons geldt meedoen is belangrijker dan winnen en met elkaar kan je meer dan alleen.
Spelers:
Mathieu, Mats, Migah, Imraan, Joppe, Yannick, Ferre, Valentijn, Levy, Warre, Amy en Matthijs

groeten Trainers: Gerry, Sven en Johnny

Dit bericht is geplaatst in F1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.