Historie 1957-1981 deel 2

Voor deel 1 periode 1957-1981 klik hier

1974-1975: RIA-W steeds verder in dal

RIA is gedoodverfd om kampioen te worden. Bij de winterstop staan wij 6 punten voor op de concurrentie, en dan te weten dat twee ploegen mogen promoveren naar de 4e klas der K.N.V.B. De club zit op rozen. Na de winterstop verspelen wij punt na punt en zie: RIA eindigt 3e en mist zo de begeerde promotie, die terecht komt bij Hoofdplaat als kampioen, en Philippine als lachende 24.
Op 4 december deelt Sint Nikolaas tijdens een feestavond mede, dat Gedeputeerde Staten zijn goedkeuring heeft gegeven tot de bouw van een nieuwe kleed- en clubacomodatie. Ook wordt in het jaar 1975 binnen de vereniging een veteranen afdeling opgericht.

1975-1976: RIA-W wacht op telefoontje

Wie in deze jaren op ons terrein een kijkje kwam nemen, en dat waren er veel, zag toen één en al bedrijvigheid. Er werd met man en macht gewerkt aan de bouw van de nieuwe acomodatie, die op 6 december 1975 officieel in gebruik werd genomen. En met deze was er weer een wens in vervulling gegaan. Ook hier passen toch wel enkele namen om genoemd te worden als hoofdfiguren: A. Antonissen, L. Audenaerd, E. van Avermaete. W. de Causemaeker, M. van Dam, T. van Dam, T. Spuessens en Eug. Vink. Waarbij wij zeker niet al die andere medewerkers te kort willen doen.
Op 19 april 1976 heerst er op het RIA-terrein, na de wedstrijd RIA-Graauw (uitslag 4-1), grote spanning. Men wacht n.l. op de afloop van de wedstrijd Aardenburg-Schoondijke, die mogelijk voor ons het kampioenschap kan betekenen. En daar kwam het verlossende telefoontje, 0-0 was de uitslag, en toen steeg er uit de Kapittelstraat een enorm geluid op. Het feest kon beginnen, RIA was weer 4e klasser. De taferelen die zich toen afspeelden waren uniek en onvergetelijk voor de sportman. RIA-2 behaalt dit jaar ook een zeer goede 2e plaats.

ria1976001

1976-1977: Trainerswissel

Voor het eerste jaar in de 4e klas weet men een goede middenmootplaats te behalen, met slechts 1 punt achterstand op de tweede plaats. RIA-2 handhaaft zich keurig ondanks de 5 teams die moeten degraderen. Op 16 maart 1977 wordt afscheid genomen van Willy Kramers, die wordt opgevolgd door Willy Broekhoven uit Axel.

1977-1978: RIA-W 2 kampioen

RIA-1 blijft lang in degradatie gevaar verkeren, maar weet uiteindelijk toch nog 3 teams onder zich te houden door een formidabele eindsprint. RIA-2 wordt kampioen en promoveert naar de 2e klas, dus toch een succesvol jaar. Willy Broekhoven ziet zich genoodzaakt na een jaar onze vereniging te verlaten. Hij wordt opgevolgd door onze vorige trainer Willy Kramers. In de eerste week van juni werd een inbraak gepleegd in de kantine, waarbij veel mooie spulletjes verloren gingen. Gelukkig konden deze later weer worden terug gegeven aan ons, daar de dader nog aangehouden kon worden.

1978-1979: 3e elftal/dameselftal/zaalvoetbal

Een droom van ons aller RIA gaat op 5 augustus in vervulling. Het nieuwe veldencomplex wordt door wethouder Colsen officieel in gebruik genomen. RIA kan nu, wat dat betreft, met elke vereniging in de omtrek wedijveren. We spelen ons in de middenmoot en kennen geen problemen, evenals ons tweede dat keurig op de 6e plaats eindigt. Voor het eerst in de geschiedenis wordt met drie elftallen aan de competitie deel genomen, en ook RIA-3 speelt een leuke competitie.

ria1978001

Damesteam RIA-W

De dames hadden de ontwikkeling goed gevolgd en dachten dat de tijd gekomen was ook voor hun een plaatsje in de RIA-gelederen in te ruimen, wat dan ook prompt leidde tot een damesafdeling. En of het niet op kon, dit jaar werd ook nog een afdeling zaalvoetbal onder de RIA-vlag opgericht.

ria1978002

1979-1980: Gehele ballenvoorraad gestolen

Nog één wens heeft het bestuur op zijn verlanglijstje staan en dat is de volledige veldverlichting t.b.v. de training. Wie eens eerder de vliegende non had gezien, kon nu de gravende mol gadeslaan., die met veel vakmanschap zijn sleuven groef voor de benodigde kabels. En zie, op 8 november 1979 ontstak onze edelachtbare heer burgemeester in de stromende regen in in het bijzijn van vele ambtenaren der gemeente Sas van Gent, die door ons uit dankbaarheid waren uitgenodigd, deze veldverlichting, die in een grote behoefte voorziet en zeker aan hoge eisen voldoet.
RIA-1 speelt dit seizoen een geweldig goede competitie en eindigt achter kampioen Sluiskil op de 2e plaats.
RIA-2 behaalt een 4e plaats en ons 3e elftal sloeg ook een goed figuur. Onze veteranen speelden voor de eerste maal mee in de zomeravond en al waren zij geen kampioenskandidaat, zij presteerden door de band zeer goed. En wat niemand had verwacht: ze werden nog kampioen in de zaal van het district Sas van Gent. Een prachtige topprestatie werd toch weer geleverd door ons standaard elftal, dat in de strijd om de K.N.V.B.-beker dirstrict Zuid 1, de kwart finale haalde. D.E.S.K. uit Kaatsheuvel moest er aan te pas komen om onze ploeg uit te schakelen. Zij bleken tenslotte ook eindoverwinnaar te worden van alle zaterdag- en zondagamateurs.

RIA-Jong Ambon 3-0
Steen-RIA 0-1
RIA-Vlissingen 2-1
RIA-Vosmeer 3-2
Alliance-RIA 0-4
RIA-DESK 0-3

Een tweede domper moesten wij incasseren in de nacht van 22 op 23 mei, direct na de avondwedstrijd Alliance-RIA. Onze gehele ballenvoorraad werd toen bij een 2e inbraak ontvreemd. Deze hebben we nooit meer terug gezien, daar er van de daders elk spoor ontbrak.

ria1980001

1980-1981: Jaap Lensen nieuwe trainer

RIA-1 wordt 2e achter kampioen Breskens. RIA-2 heeft zojuist tegen Biervliet 2 een promotie beslissingsduel gespeeld, voor de overgang naar de reserve 1e klas. Helaas, op het terrein van Philippine werd met 2-0 van Biervliet 2 verloren. We zullen het dus nog een jaartje in de 2e reserve klas moeten doen. RIA-3 blijft constant en hebben steeds veel plezier in het voetballen evenals onze dames en onze veteranen.
Willy Kramers vertrekt voor de 2e maal. In hem zien we een vakkundig traienr en een formidabel verenigingsman vertrekken. Zo schijnt het pad van een trainer nu eenmaal te moeten lopen, komen en gaan. Komen doet Jaap Lensen uit Axel. In hem stellen bestuur en spelers heel veel vertrouwen, gezien de stem die allen hebben gehad in het aanwerven van hem.

ria1981001

Reacties zijn gesloten.