Ria Westdorpe – vv Koewacht, zondag 16 december 2018

Nabeschouwing van Ria Westdorpe – vv Koewacht, zondag 16 december 2018

 

   RIA WESTDORPE SCHENKT ZICHZELF

      EEN PRACHTIG KERSTCADEAU!!!

 

                                    

Op zondag 16 december 2018 speelde onze 1e selectie hun laatste wedstrijd vóór aanvang van de winterstop. Het betrof een thuiswedstrijd tegen vv Koewacht. Deze club had op zondag 9 december een thuisduel gespeeld tegen vv Hontenisse, en met 1-3 verloren. Onze mannen hadden een uitwedstrijd gespeeld tegen de gedeelde koploper vv METO. Het eindresultaat was een prestatie van formaat voor Ria Westdorpe: 1-1!! vv Koewacht staat, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ria Westdorpe, op de 9de plek met 11 punten uit 11 duels. Ria Westdorpe staat op de laatste, 14de plaats, met 6 punten uit 11 wedstrijden. Als Ria Westdorpe erin zou kunnen slagen om te winnen, dan zou men zeker stijgen in de rangschikking. De scheidsrechter op deze zondagmiddag 16 december 2018, was dhr. A. Bruggeman. De wedstrijd kende een moeilijk begin voor Ria Westdorpe. Een mooi schot van de nr. 13 van Ria Westdorpe werd goed gered door de keeper van vv Koewacht. Onze mannen lieten de spelers van vv Koewacht te gemakkelijk combineren, en de aanval zoeken. Nummer 18 van Ria Westdorpe werd geblesseerd gewisseld voor de nummer 4. Na een tijdje was er weinig verschil te merken tussen beide ploegen. Toen was het raak voor de thuisploeg: Michael Piens scoorde uit een rebound de 1-0 voor Ria Westdorpe. Ludovico Cantoro had voor de eerste inzet gezorgd. Niet lang hierna zag Michael Piens de rode kaart, wegens duidelijk natrappen! Niet zo slim! Ria Westdorpe moest met 10 man verder. De mond houden, is vaak het grote probleem! Gelukkig viel nog voordat de 1e helft was afgelopen, de 2-0 voor de thuisploeg. Na een mooie voorzet van Gregory van der Goes zorgde Kell Schalken voor de 2-0!! De 2de helft was nog niet zo lang bezig, of Gregory van der Goes verliet het veld en werd vervangen door Mike Desonville. Bijna werd de 2-1 binnen gekopt door een speler van vv Koewacht, maar de bal ging nét naast. Tijdens dit gedeelte van de wedstrijd liet Ria Westdorpe grote leegtes vallen op het middenveld. Beide ploegen hadden veel moeite met het combineren, en daardoor ging het spel op en neer. Een speler van vv Koewacht kreeg een 100% kans, toen hij vrij voor het doel van Ria Westdorpe verscheen. Hij schoof de bal echter naast!! Een speler van vv Koewacht kreeg nog een gele kaart wegens een overtreding. Bij een opstootje op het middenveld kreeg de nr. 4 van vv Koewacht zijn tweede gele kaart wegens een opmerking tegen de scheidsrechter, dus rood en vertrekken! Bij een uitval van Ria Westdorpe, zorgde Kell Schalken voor de bevrijdende 3-0 stand. vv Koewacht wisselde nog 2x. Maar veel mocht dat niet meer baten. Ryan de Regt verliet bij Ria Westdorpe het veld en werd vervangen door Tollenay Sahhin. Kort hierna volgde een mooie aanval van Ria Westdorpe, maar de laatste die een schotkans kreeg was Tollenay, maar zijn schot ging net naast. vv Koewacht wisselde nog een keer: nummer 2 er uit, en nummer 12 er in. Aan het eind van de wedstrijd viel er nog een prachtige redding te vermelden van onze keeper Angelo de Waele. De wedstrijd zat er niet later op, en wéér 3 punten erbij voor de mannen van Ria Westdorpe, die na vandaag de laatste plaats hebben verlaten. Na de winterstop staat als eerste een uitwedstrijd tegen vv Vogelwaarde op het programma. Weer een énorm belangrijk duel. Maar we zijn nu los en we gaan ervoor!!!! Iedereen een prettige Kerst gewenst, en een goed 2019!!    

klik hier voor wat foto’s van de wedstrijd..

                                                                                                       Harry Brouns

 

Andere uitslagen in deze klasse op deze zondag waren als volgt: ODIO-Oostburg: afgelast, Hontenisse-Vogelwaarde: 3-0, Breskens-Groede: 4-1, Hulsterloo-IJzendijke: 3-3, Steen-WVV’67: 2-1, en Biervliet-METO: 2-2.

De stand in deze klasse is nu als volgt:

Hontenisse 12-27 Groede 12-14
METO 12-25 Koewacht 12-11
Breskens 11-23 Hulsterloo 11-  9
Oostburg 10-22 Biervliet 12-  9
Steen 11-22 Ria Westdorpe 12-  9
ODIO 11-20 IJzendijke 11-  7
WVV’67 12-19 Vogelwaarde 11-  6
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, RIA-W1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.