Nabeschouwing van Ria Westdorpe – vv ODIO, zondag 30 september 2018

Nabeschouwing van Ria Westdorpe – vv ODIO, zondag 30 september 2018

VERLIES ÉN EEN KAARTENFESTIVAL!!!

Op zondag 30 september 2018 speelde onze 1e selectie hun tweede wedstrijd van dit nieuwe seizoen 2018-2019. Het was een thuisduel tegen vv ODIO uit Ossendrecht. Wij hadden ons 1e duel op zondag 23 september jongstleden uit tegen vv Oostburg ruim met 5-0 verloren. Een slecht begin! We wilden dit op deze zondag goedmaken in de wedstrijd tegen de mannen uit Ossendrecht! Afgelopen seizoen hadden we 2x tegen vv ODIO gespeeld. Thuis in Westdorpe werd het 2-4 voor vv ODIO, en in Ossendrecht werd het 5-1 voor vv ODIO. Het zou vandaag dus bepaald geen gemakkelijke klus worden.

Scheidsrechter op zondag 30 september was dhr. C. den Ridder. In het begin ging het spel op en neer, en waren er veel kleine overtredingen. Bij vv ODIO viel er iets meer lijn in de opbouw te zitten, maar dat leidde nog niet tot echte, grote kansen. Bij Ria Westdorpe was het vaak de bal naar voren rossen en kijken of daar iets uit voortkwam. Toch was het in de 22e minuut raak voor Ria Westdorpe! Tollenay Sahhin verschalkte de keeper van vv ODIO met een mooie lob en de 1-0 verscheen op het bord. Bij vv ODIO lukte niet veel. In de 25e minuut moest Dimitri De Dobbelaere er bij Ria Westdorpe geblesseerd uit. Ria Westdorpe voelde zich steeds zelfverzekerder worden. Iedereen van het team ging er voor!!

Tim van Herreweghe loste een mooi afstandsschot, maar jammer genoeg was dit niet raak. In de 38e minuut zorgde Robin van de Veire namens Ria Westdorpe er voor, dat het 1-0 bleef, toen hij een bal van de lijn haalde! Kort hierna beging Tollenay Sahhin een overtreding op een speler van vv ODIO binnen het 16-metergebied, met een penalty als gevolg en een gele kaart voor Tollenay. De speler van vv ODIO die de penalty nam, miste die buitenkans, maar de scheidsrechter liet hem overnemen vanwege te vroeg bewegen van onze keeper Mike Danschutter. Die trapte uit frustratie de bal weg en kreeg prompt ook een gele kaart. De tweede poging werd wederom gemist door vv ODIO!! Het bleef voorlopig 1-0 voor Ria Westdorpe. Maar het geluk duurde niet lang, want uit een voorzet van Coen Michielsen scoorde Albert van der Kooij al koppend de 1-1 binnen!

Ria Westdorpe was even de kluts helemaal kwijt. Ludovico Cantoro beging een overtreding in het 16-metergebied. Alweer een penalty tegen! Sander Kerstens benutte deze kans en het stond 1-2. Ryan de Regt van Ria Westdorpe kreeg ook nog een gele kaart getoond. De 1e helft eindigde toch enigszins in een agressieve sfeer. Na de thee was Ryan de Regt in de 51e minuut dicht bij de 2-2. Die stand stond wel na de 55e minuut toen wederom Tollenay Sahhin de keeper van vv ODIO passeerde. Beide teams konden weer van voren af aan beginnen met deze gelijke stand. In de 67e minuut strooide Nic Melsen echter zand in de motor van Ria Westdorpe, toen hij op links alleen door kon lopen, richting onze keeper Mike. De 2-3 stand verscheen op het bord! Ria probeerde van alles, maar de bal blind naar voren rossen is niet de oplossing!

In de 68e minuut viel er nog een kans voor Ria Westdorpe te noteren, maar de keeper van vv ODIO redde. In de 72e minuut verliet Tollenay Sahhin het veld en werd vervangen door Said Othman Sleiman. Said kreeg meteen een kans, maar wist die niet te benutten. In de 74e minuut een wissel bij vv ODIO: nr. 10 er uit, en nr. 14 er in. In de 85e minuut was het bijna 3-3, toen de keeper van vv ODIO de bal losliet, en Said bijna kon scoren. De keeper raakte hierbij geblesseerd, maar kon na behandeld te zijn, weer doorspelen. In de 90e minuut nog een goede kans voor Ria Westdorpe op de 3-3, maar het geluk was niet aan onze kant. In de 93e minuut verliet Ryan de Regt het veld en werd vervangen door Martin Wullems.
Kort hierna was er een corner voor Ria Westdorpe en onze keeper Mike Danschutter ging mee naar voren. De bal werd afgeslagen en Mike gaf de keeper van vv ODIO een harde duw. Dat kostte hem zijn tweede gele kaart, dus kon hij het veld verlaten!! In de 96e minuut nog een wissel bij vv ODIO: nr. 3 er uit, en nr. 9 er in. Hierna liepen Said Othman Sleiman en Martin Wullems nog tegen 2 totaal onnodige gele kaarten op. De wedstrijd zat er op en toen de scheidsrechter naar zijn kleedlokaal wilde lopen, werd hij nog geconfronteerd met enkele uitspraken van Mike Danschutter, die toen een rode kaart werd getoond. Die kaart zal nog wel vervelende gevolgen hebben. Een uiterst beladen duel was ten einde. Jammer van de hele sfeer!! Komend weekend, op zondag 7 oktober, wederom een thuiswedstrijd, en dan is vv Steen onze tegenstander. Harry Brouns

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Biervliet-Breskens: 1-2, Groede-Oostburg: 2-5, Hulsterloo-Koewacht: 2-4, IJzendijke-METO: 0-5, Steen-Hontenisse: 0-2, en WVV’67-Vogelwaarde: 2-3.

Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd..

De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, RIA-W1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.