Ria Westdorpe – NSV, zondag 29 april 2018

Nabeschouwing van Ria Westdorpe – NSV, zondag 29 april 2018

Op zondag 29 april 2018 speelde onze 1e selectie een thuisduel tegen RKVV NSV uit Nispen. De uitwedstrijd tegen deze ploeg, eerder in het seizoen, eindigde in een 1-0 overwinning voor RKVV NSV. Onze ploeg was vandaag behoorlijk gehandicapt. Tommy, Ryan, Aimat, en Karim waren geblesseerd, en Mo en Tim waren geschorst. Het was flink puzzelen geblazen voor onze coach Jeroen. Hij speelde zelf ook mee als laatste man, en Gert-Jan Vael had zich ook nog aangemeld als reserve, voor als er iemand uit de verdediging weg zou vallen. De scheidsrechter was dhr. J. de Jong. In de 3de minuut was het al bijna uit een genomen corner 0-1 voor NSV. De wedstrijd kenmerkte zich daarna door weinig kansen aan beide kanten. In de 12de minuut kreeg de nr. 17 van Ria Westdorpe een goede kans, toen hij door de verdediging van NSV soleerde, maar zijn schot ging voor het doel van NSV langs. Ria Westdorpe begon iets meer aan te dringen, maar beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd, ook gezien de plaats van beide elftallen op de ranglijst. In de 24e minuut kreeg Joost Ossenblok van NSV een reuzekans om de score te openen, maar hij raakte de bal geheel verkeerd. Vlak hierna kreeg Gregory van der Goes een gele kaart wegens een overtreding op een tegenstander. De rollen draaiden iets om en NSV werd iets sterker. Mike Danschutter, de keeper van Ria Westdorpe, had nog een goede redding in huis. En vlak hierna redde dezelfde Mike Danschutter 2x achter elkaar weer enorm knap, en hield zijn doel schoon. De wedstrijd werd iets feller. Maar in de 40e minuut was het dan raak voor Ria Westdorpe: uit een rebound scoorde Gregory van der Goes de 1-0 voor de mannen uit Westdorpe!! In de allerlaatste minuut voor het rustsignaal scoorde NSV nog een buitenspeldoelpunt. Daar kwamen we even goed weg. In de 54e minuut een goede kans voor Ria Westdorpe om op 2-0 te komen, maar dat ging niet door. En nauwelijks 2 minuten hierna een goede kans voor NSV om op 1-1 te komen, maar dat feestje ging ook niet door. NSV bleef toch wat feller in de strijd, maar Ria Westdorpe liet dat ook teveel toe. Rond de 68e minuut leek het wel prijsschieten voor de mannen van NSV. En dat werd dan ook beloond met de 1-1, gescoord door Arno van Gastel via een afstandsschot. De nr. 6 van Ria Westdorpe, Yam Balow scoorde daarna bijna de 2-1, maar zijn bal ging net naast. Een wissel aan de kant van Ria Westdorpe: Ludovic er uit, en Martin Wulfs er in. Rond de 81e minuut viel de 2-1 voor de ploeg uit Westdorpe. De keeper van NSV, Danny Koeijvoets kwam te ver uit zijn doel om een bal voor de zijlijn te stoppen, maar een speler van Ria Westdorpe ontfutselde hem de bal en gaf die voor. Via een klutssituatie in het 16-metergebied belandde de bal tegen het net van NSV! Ik denk dat Yam Balow de bal uiteindelijk als laatste raakte! Zou de winst binnen zijn?? In de 86e minuut wisselde Tim Bolte bij NSV. Hij werd vervangen door Melvin Brouwers. Onze keeper Mike Danschutter verrichtte in de 88e minuut nog een goede redding. Maar toen gebeurde het onmogelijke: in de allerlaatste wedstrijdminuut wist Maarten Rockx van NSV nog de bal over de doellijn van Ria Westdorpe te werken: 2-2. Wie had dat nog kunnen denken?? Sommige toeschouwers vroegen zich na afloop wel nog af, of de toegekende corner er ook werkelijk eentje was. Maar dat is na afloop gepraat. Eigenlijk was de 2-2 eindstand ook wel een beetje een terechte uitslag gezien het spel van beide ploegen.                      Harry Brouns

Klik hier voor de foto’s van deze wedstrijd

 

Andere uitslagen in deze klasse op deze zondag 29 april waren als volgt: Nieuw Borgvliet-Oostburg: 1-0, Groede-VIVOO: 1-1, IJzendijke-ODIO: 0-3, en Grenswachters-Clinge: 0-3.

De stand is na vandaag als volgt in deze klasse:

Clinge 21-44 Groede 22-29
Grenswachters 22-43 Ria Westdorpe 21-26
METO 22-38 Oostburg 21-23
Steen 22-38 WVV’67 21-20
ODIO 21-37 Koewacht 21-18
IJzendijke 21-34 VIVOO 21-16
NSV 21-31 Nieuw Borgvliet 21-12

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, RIA-W1. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.